Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ziggy 6.8.2013 10:11  24064
když nemají avokádo v ucházející kvalitě, tak kupuju v mezinárodním koutku už hotový guacamole .. a taky jsem ho jednou kupovala už hotový v německu a to bylo asi nejlepší co jsem zatím jedla.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.8.2013 09:09  24063
phanny [24059]: Ale kam jsem se podívala, tam se to rajče uvádělo. Neříkám, že jsem procházela internet, ale koukala jsem i na nečeské weby.

A ano, je mi jasné, že správné avokado tady dostanu dost těžko, jakožto většinu podobných plodů, ale vycházím z toho, že většina z místního osazenstva to z ničeho lepšího nepřipravuje.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 6.8.2013 08:25  24062
ja mam rad nachos nejvic s rajcatovou palivou salsou. Na guacamole jsem si nejak nezvykl.
shelle Shelle - Good Service 6.8.2013 00:04  24061
phannyNo, tak holt to musis brat jako euroamericke guacamole :)

Ad dobra chut, zapomnels na mango :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 5.8.2013 23:15  24060
V mexicu na trhu se kupují avokáda "na dnes", "na zítra" a "na pozítří", jiné stupně zralosti nemají :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 5.8.2013 23:13  24059
Rajče do Guacamole nepatří vůbec. A dobré avokádo jsem v čr ještě nekoupil. Dobré avokádo má velmi příjemnou vlastní chuť, ale musí být dobré. Nedobré avokádo chuť nemá, podobně jako jsou bez chuti běžně prodávané nektarinky.
shelle Shelle - Good Service 5.8.2013 11:20  24058
A ma tam teda byt bez slupky a bez zrnicek, jen ta tlusta vrsta mezi orave, nasekana na drobno.
shelle Shelle - Good Service 5.8.2013 11:20  24057
Ja recept bez rajcete snad nevidela. Ae na wiki pisou, ze rajce je mozne.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 5.8.2013 09:28  24056
vinyl [24055]: Pro mě tam ta rajčata představovala zásadní zpestření. V některých receptech tam byla zcela samozřejmě, jinde je uváděli jako takové možnou nadstavbu.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.8.2013 09:08  24055
Tedy, že by se do guacamole dávali rajčata slyším poprvé, jinak je to spíš taková chuťka, v žádném případě hlavní chod. Dáváme do fajitas. Vynikající. Avokádo má chuť úžasnou, hezky je to vidět právě na guacamole, někdy je úžasný, jindy fádní, záleží na avokádu, musí být dobře vyzrálé.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 5.8.2013 09:01  24054
ullicnik [24053]: Ano, jedno s jídel, které mě s ním smířilo.
ullicnik ullicnik 5.8.2013 08:21  24053
Včera jsem měl polévku Pho a ten koriandr je v ní úžasný.
aiwai Aiwai alea acta es 3.8.2013 23:08  24052
narazila sem na blog trikopecky a tak sem se nechala inspirovat.Bananovo mandlova zmrzlina mela uspech:-))
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 3.8.2013 21:27  24051
v tom vietnamskym krámku mi vadí jen to, že prodavači tam hulí.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.8.2013 20:30  24050
Mně nejdřív také nechutnal, ale pak jsem došla k tomu, že se prostě musí používat do jídel, kam patří. Nesmím ho používat jako bylinku, kterou vzrnu do kdečeho (bazalka, tymián a tak). S koriandrem jsem se smířila díky vietnamské kuchyni v SAPA. Tam to prostě sedí.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt