Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 9.8.2013 07:11  24073
Jeden rychly dotaz - jak mate nejradeji psane recepty a kucharky? 1.os.mn.c., 2.os.mn.c., infinitiv?
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 8.8.2013 11:18  24072
carpaccio z cuketyzajimavy recept
http://www.living.cz/recepty/recepty-cuketove-carpaccio.html

mozna uz to dnes vyzkousim.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.8.2013 21:41  24071
Tak začínám chápat lidi, kteří říkaj, že jíst se má to, co se urodilo doma. (Ne, že bych se toho držel ale u mnohého ovoce či zeleniny se dokonalého dozrání asi nedosáhne.)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.8.2013 19:51  24070
phanny [24069]: Ano, to hnití se mi stalo.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 6.8.2013 16:43  24069
Balit do novin funguje. Problém je, je v 90% to místo dozrání začne hnít (natlučené atp.)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 6.8.2013 16:07  24068
Já zas někde četla, že avokádo dozraje, když se zabalí do alobalu a nechá pár dnů v chladu ve spížce. Dělám to tak a chutná mi.
borrasca Borrasca Kdo je čistý - do příkopu! 6.8.2013 15:38  24067
kdysi jsem vygooglila, že avokádo dozraje v papírovým sáčku a celkem to funguje. Ale je mi jasné, že chuti jako přímo od zdroje stejně nedocílim. A zralý dobrý mango je tady čirá utopie :/
ziggy 6.8.2013 11:14  24066
hotový ve skle .. alternativa no ..
shelle Shelle - Good Service 6.8.2013 11:13  24065
Hotovy cerstvy nebo hotovy a la kecup?
ziggy 6.8.2013 10:11  24064
když nemají avokádo v ucházející kvalitě, tak kupuju v mezinárodním koutku už hotový guacamole .. a taky jsem ho jednou kupovala už hotový v německu a to bylo asi nejlepší co jsem zatím jedla.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.8.2013 09:09  24063
phanny [24059]: Ale kam jsem se podívala, tam se to rajče uvádělo. Neříkám, že jsem procházela internet, ale koukala jsem i na nečeské weby.

A ano, je mi jasné, že správné avokado tady dostanu dost těžko, jakožto většinu podobných plodů, ale vycházím z toho, že většina z místního osazenstva to z ničeho lepšího nepřipravuje.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 6.8.2013 08:25  24062
ja mam rad nachos nejvic s rajcatovou palivou salsou. Na guacamole jsem si nejak nezvykl.
shelle Shelle - Good Service 6.8.2013 00:04  24061
phannyNo, tak holt to musis brat jako euroamericke guacamole :)

Ad dobra chut, zapomnels na mango :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 5.8.2013 23:15  24060
V mexicu na trhu se kupují avokáda "na dnes", "na zítra" a "na pozítří", jiné stupně zralosti nemají :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 5.8.2013 23:13  24059
Rajče do Guacamole nepatří vůbec. A dobré avokádo jsem v čr ještě nekoupil. Dobré avokádo má velmi příjemnou vlastní chuť, ale musí být dobré. Nedobré avokádo chuť nemá, podobně jako jsou bez chuti běžně prodávané nektarinky.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt