Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
scalex Scalex 9.8.2013 09:41  24081
operator304: Možná jsem. Nebo mám prostě takový vztah k jídlu a vaření, že od kuchařky požaduju něco jiného, než od běžných manuálů. Každopádně zblunce položila otázku a já jsem odpověděl, jak to mám já. S vařením to má každý jinak, někdo chce jen vyrobit sytící hmotu, někdo chce rychle a bezpracně uvařit a někomu nevadí mrcasit se čtyři hodiny kolem plotny, aby vyrobil něco, co se pak za dvacet minut zbodne. Takže i přístup ke kuchařkám a receptům se liší. Někomu je použitý jazyk ukradený, někdo ty detaily ocení.
operator304 9.8.2013 09:35  24080
Scalex [24078]: Nejses ty tak nahodou trochu slecinka?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.8.2013 09:33  24079
Tak to je mi asi upřímně jedno.
scalex Scalex 9.8.2013 09:32  24078
Vatu samozřejmě taky nemusím, ale prostě "mícháme až do zhoustnutí" mi zní příjemněji, než "míchejte až do zhoustnutí", natož neosobní "míchat až do zhoustnutí".
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.8.2013 09:26  24077
Spíš mi jde o přehlednost a srozumitelnost postupu. Nemám ráda, když tam je zbytečná vata. Chci stručný (ale úplný) popis postupu, ne plky o tom, že brambory jsou nejlepší ze zahrádky, že autor míchá jíšku vařečkou po mamince a že koláč se nejlépe vyjímá na porculánovém podnosu na nožičce.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.8.2013 09:24  24076
Asi to nevnímám, protože třeba to, jak je psaný Vaněk, si vůbec nevybavuju a to jsem tam toho už přečetla opravdu hodně.
scalex Scalex 9.8.2013 09:09  24075
Obsah je podstatný, ale příjemnější mi je 1.os.mn.č. - mám z toho pocit, že autor "vaří se mnou" a nedává mi rozkazy. Infinitiv je strašlivě neosobní, nelaskavý a to se k vaření nehodí.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 9.8.2013 08:50  24074
To vůbec nevnímám, podstatný je obsah.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 9.8.2013 07:11  24073
Jeden rychly dotaz - jak mate nejradeji psane recepty a kucharky? 1.os.mn.c., 2.os.mn.c., infinitiv?
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 8.8.2013 11:18  24072
carpaccio z cuketyzajimavy recept
http://www.living.cz/recepty/recepty-cuketove-carpaccio.html

mozna uz to dnes vyzkousim.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.8.2013 21:41  24071
Tak začínám chápat lidi, kteří říkaj, že jíst se má to, co se urodilo doma. (Ne, že bych se toho držel ale u mnohého ovoce či zeleniny se dokonalého dozrání asi nedosáhne.)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.8.2013 19:51  24070
phanny [24069]: Ano, to hnití se mi stalo.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 6.8.2013 16:43  24069
Balit do novin funguje. Problém je, je v 90% to místo dozrání začne hnít (natlučené atp.)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 6.8.2013 16:07  24068
Já zas někde četla, že avokádo dozraje, když se zabalí do alobalu a nechá pár dnů v chladu ve spížce. Dělám to tak a chutná mi.
borrasca Borrasca Kdo je čistý - do příkopu! 6.8.2013 15:38  24067
kdysi jsem vygooglila, že avokádo dozraje v papírovým sáčku a celkem to funguje. Ale je mi jasné, že chuti jako přímo od zdroje stejně nedocílim. A zralý dobrý mango je tady čirá utopie :/

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt