Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ziggy 15.8.2013 20:08  24123
nojo,tak asi zacnu lobovat ze vymenu.my se ted prave nastehovali do novyho a je tu plynovy sporak a musim rict,ze to nebyla laska ani na prvni ani na druhej pohled.. ale jako zvykla bych si asi casem..tak ted musim zlomit v presvedceni i manzela :-)
a s tou trifazi je to vazne pravda?to trochu pochybuju ze by tu bylo..
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 15.8.2013 17:18  24122
ziggy [24120]: na cem? na plynu? indukce je lepsi, plyn je vyhodou v pripade, ze nejde proud, delas treba hodne steaky (ty na indukci poradne neudelas) nebo kdyz casto pouzivas wok... jinak si indukci nemuzu vynachvalit - a to jsem puvodne chtela kombinaci s obyc sklokeramikou...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.8.2013 15:30  24121
Indukce je i ekonomicky výhodnější, pokud to hraje roli, a zároveň je výkonější.
ziggy 15.8.2013 14:57  24120
jo,ta udrzba me na tom odrazuje nejvic
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 15.8.2013 14:55  24119
"Elektrika" je hrozná jsem chtěl napsat...
Ale předpokladem pro indukční plotnu je 3 fázový přívod.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 15.8.2013 14:53  24118
Lepší je indukce. Elektrická - i sklokeramická - je hrozná. Plyn a indukce jsou na vaření skoro na stejno, indukce se ale podstatně lépe myje a udržuje.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.8.2013 13:33  24117
Měl jsem oboje a lepší je indukce :-)
ziggy 15.8.2013 12:18  24116
Nemate tu nekdo prosim zkusenost,jestli je lepsi plynovy sporak nebo indukce?nejak se spis klonim k ty indukci,ale rada bych zkusenost nekoho kdo mel treba oboje..
vinyl vinyl - ...jen si hraju 13.8.2013 10:00  24115
Divočáka na chřestu bych si taky nedal :-)
scalex Scalex 13.8.2013 09:18  24114
Moh' - ale proč pokaždé stejně? Jednou se šípkovou, jednou na smetaně, jednou se zelím, jednou na kole... Strava má být pestrá. 8^) Akorát divočáka na chřestu bych si nedal. 8^)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 13.8.2013 08:50  24113
jako bys nemoh udělat divočáka se šípkovou nebo na smetaně!! :-)
scalex Scalex 13.8.2013 07:49  24112
Prase na kole

Množství: 6 porcí
1,5 kg plece nebo kýty z divočáka (vcelku)
směs kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), přinejhorším koupené "Halali" bez nálevu (2 balení)
3 střední cibule
3 dl červeného vína (ideálně nějaké plné, těžké)
3 dl Coca cola (pravá Coca Cola a hlavně nedietní! Bez umělých sladidel, s cukrem!)
rybízová (nebo jiná výrazně kyselá) zavařenina
naložené brusinky
divoké koření (mleté nové koření, mletý nebo drcený jalovec, mletý černý pepř, mletý kmín, trocha mletého hřebíčku)
sůl
jíška

1. Maso osolíme, okořeníme divokým kořením a naložíme do pekáče do směsi nastrouhané kořenové zeleniny, hrubě pokrájené cibule a červeného vína. Necháme odležet v chladu do druhého dne. Maso během té doby alespoň 2 - 3x otočíme, aby do něj nálev dobře pronikl ze všech stran.

2. Druhý den pekáč vložíme do trouby a maso dusíme doměkka. Hotové maso vyjmeme, zeleninovo-vinný základ do hladka rozmixujeme a do něj přidáme kyselou rybízovou marmeládu, trochu naložených brusinek a přilijeme asi polovinu množství Coly. Vždy to trochu svaříme a pak zase dolijeme colu, a tuto redukci opakujeme, dokud nemá sos požadovanou sílu (zjistíme ochutnáváním). V případě použití sladší zavařeniny by coly bylo potřeba méně - dávkování se nedá popsat přesně, musíme zkrátka ochutnávat.

3. Nakonec sos lehounce zahustíme jíškou (v případě kupované granulované jíšky je lepší tmavá jíška), maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podávávame s houskovými knedlíky.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 12.8.2013 20:55  24111
Scalex [24110]: sup sem s receptem... manzel je koloholik :-)
scalex Scalex 12.8.2013 19:12  24110
Tigo: proto se to tak jmenuje. 8^)

Vinyl: no vidíš, a já jim pozornost věnoval, zkusil to uvařit a shledal jídlo chutným. 8^) Ona cola zas tak prasácká není (na vaření), je tam voda, bylinná složka a spousta cukru. Jako nápoj to prasácké je (kvůli tomu cukru), jako surovina do omáčky to ovšem má své kouzlo. Zkoušel jsem tři varianty té omáčky. Jednu bez cukru i bez coly, jednu s colou a jednu se zkaramelizovaným cukrem. Ta cukrová byla taky dobrá, ale už to tu chuť hodilo někam jinam, kde mi to až tak nesedělo. Ta colová varianta mi z těch tří chutnala nejvíc. Za mdlý nijaký chřest bych to nikdy nevyměnil. 8^)

Jo a to prase musí být divoký. Zkoušel jsem to s domestikovanou verzí a moc mi to nešmakovalo.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 12.8.2013 18:54  24109
Scalex [24107]: Notnou chvili jsem se zabyvala predstavou prasete na bicyklu...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt