Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
triss triss 16.8.2013 21:48  24134
ziggy [24130]: plyn je v pohodě, neboj, daleko hůř se přechází z plynu na obyčejnou elektriku, to jsem byla vzteky bez sebe
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 16.8.2013 19:23  24133
Parní troubaPře časem jsem zjišťoval zkušenosti s parníma troubama, nakonec mám tuhle a funguje k naprosté spokojenosti. Regulace páry je sice jen 3 stupně /jen pára (max 96°C), teplo s párou, teplo s trochou páry/, ale bohatě to stačí. Navíc je vevnitř obrovská a má velikánský ventilátor, takže horký vzduch funguje jak u profi strojů.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 16.8.2013 19:18  24132
Navíc na plynu se vaří skoro stejně jak na indukci, jen se to hůř meje no. Teď mám doma plynovou desku na načerné sklokeramice s litinovejma mřížkama, a naprostá spokojenost. tutok mám
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.8.2013 19:14  24131
ziggy [24130]: Je to hodně drahý. Já když zjistila, kolik by mě předělání stálo, tak jsem si řekla, že mi jedna fáze bohatě stačí.
ziggy 16.8.2013 18:53  24130
phanny: fakt tak drahy?? ta indukcni deska stoji cca 10tisic,to jako nevim jestli mi projde investice 20tisic,to si asi budu muset zvyknout na ten plyn teda :-/
vinyl vinyl - ...jen si hraju 16.8.2013 13:50  24129
rýže jednině ve formě italského rizota :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.8.2013 13:10  24128
zblunce [24124]: Když zapracuješ na tom, abys vyrobila dost omáčky, tak proč ne. Jinak bude moc suchá.
triss triss 16.8.2013 11:17  24127
ziggy [24123]: pokud nechceš jen dvouplotýnku, tak na indukci tu třífázi nutně potřebuješ
vinyl vinyl - ...jen si hraju 16.8.2013 09:25  24126
zblunceProč by jako neměla na indukci udělat pořádně steaky???

ziggy: My tam třífázy máme.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 16.8.2013 08:12  24125
ziggyPokud nejsou 3 fáze, nechají se dodělat, ale bude to stát jak novej sporák.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 15.8.2013 23:15  24124
da se k tomu uzasnemu kralikovi brneco, co jste sem davali recept, jako priloha pouzit ryze?
ziggy 15.8.2013 20:08  24123
nojo,tak asi zacnu lobovat ze vymenu.my se ted prave nastehovali do novyho a je tu plynovy sporak a musim rict,ze to nebyla laska ani na prvni ani na druhej pohled.. ale jako zvykla bych si asi casem..tak ted musim zlomit v presvedceni i manzela :-)
a s tou trifazi je to vazne pravda?to trochu pochybuju ze by tu bylo..
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 15.8.2013 17:18  24122
ziggy [24120]: na cem? na plynu? indukce je lepsi, plyn je vyhodou v pripade, ze nejde proud, delas treba hodne steaky (ty na indukci poradne neudelas) nebo kdyz casto pouzivas wok... jinak si indukci nemuzu vynachvalit - a to jsem puvodne chtela kombinaci s obyc sklokeramikou...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.8.2013 15:30  24121
Indukce je i ekonomicky výhodnější, pokud to hraje roli, a zároveň je výkonější.
ziggy 15.8.2013 14:57  24120
jo,ta udrzba me na tom odrazuje nejvic

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt