Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 17.8.2013 09:39  24136
Dotaz - mrazeniChtela bych si navarit do zasoby, kdyz mam chvili casu, tak jsem premyslela, jestli muzu zmrazit uvarene testoviny. Internety pravi, ze je to po rozmrazeni bez problemu jedle, ale taky to, ze je to po rozmrazeni hnus. Mate nekdo osobni zkusenost?
Ryzi uz jsem myslim mrazila, ta by mela pak snad byt bez problemu. Jeste vim, ze se nedoporucuje mrazit uvarene brambory, protoze se pak rozblemcaji.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.8.2013 21:53  24135
triss [24134]: To ti povim!
triss triss 16.8.2013 21:48  24134
ziggy [24130]: plyn je v pohodě, neboj, daleko hůř se přechází z plynu na obyčejnou elektriku, to jsem byla vzteky bez sebe
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 16.8.2013 19:23  24133
Parní troubaPře časem jsem zjišťoval zkušenosti s parníma troubama, nakonec mám tuhle a funguje k naprosté spokojenosti. Regulace páry je sice jen 3 stupně /jen pára (max 96°C), teplo s párou, teplo s trochou páry/, ale bohatě to stačí. Navíc je vevnitř obrovská a má velikánský ventilátor, takže horký vzduch funguje jak u profi strojů.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 16.8.2013 19:18  24132
Navíc na plynu se vaří skoro stejně jak na indukci, jen se to hůř meje no. Teď mám doma plynovou desku na načerné sklokeramice s litinovejma mřížkama, a naprostá spokojenost. tutok mám
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.8.2013 19:14  24131
ziggy [24130]: Je to hodně drahý. Já když zjistila, kolik by mě předělání stálo, tak jsem si řekla, že mi jedna fáze bohatě stačí.
ziggy 16.8.2013 18:53  24130
phanny: fakt tak drahy?? ta indukcni deska stoji cca 10tisic,to jako nevim jestli mi projde investice 20tisic,to si asi budu muset zvyknout na ten plyn teda :-/
vinyl vinyl - ...jen si hraju 16.8.2013 13:50  24129
rýže jednině ve formě italského rizota :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.8.2013 13:10  24128
zblunce [24124]: Když zapracuješ na tom, abys vyrobila dost omáčky, tak proč ne. Jinak bude moc suchá.
triss triss 16.8.2013 11:17  24127
ziggy [24123]: pokud nechceš jen dvouplotýnku, tak na indukci tu třífázi nutně potřebuješ
vinyl vinyl - ...jen si hraju 16.8.2013 09:25  24126
zblunceProč by jako neměla na indukci udělat pořádně steaky???

ziggy: My tam třífázy máme.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 16.8.2013 08:12  24125
ziggyPokud nejsou 3 fáze, nechají se dodělat, ale bude to stát jak novej sporák.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 15.8.2013 23:15  24124
da se k tomu uzasnemu kralikovi brneco, co jste sem davali recept, jako priloha pouzit ryze?
ziggy 15.8.2013 20:08  24123
nojo,tak asi zacnu lobovat ze vymenu.my se ted prave nastehovali do novyho a je tu plynovy sporak a musim rict,ze to nebyla laska ani na prvni ani na druhej pohled.. ale jako zvykla bych si asi casem..tak ted musim zlomit v presvedceni i manzela :-)
a s tou trifazi je to vazne pravda?to trochu pochybuju ze by tu bylo..
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 15.8.2013 17:18  24122
ziggy [24120]: na cem? na plynu? indukce je lepsi, plyn je vyhodou v pripade, ze nejde proud, delas treba hodne steaky (ty na indukci poradne neudelas) nebo kdyz casto pouzivas wok... jinak si indukci nemuzu vynachvalit - a to jsem puvodne chtela kombinaci s obyc sklokeramikou...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt