Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 7.9.2013 03:00  24188
zblunce [24184]: Tak jsem si to pustila a jako recepty nejsou špatné, ale příjde mi to hrozně moc "tlačím na pilu" nevypadá to vůbec přirozeně... Jak dobře vaří, tak před kamerou je taková děsně štajf (ne, že bych na tom byla jinak...) Není uvolněná a naprosto mě dostalo, jak se k vaření šla převléci do šatů.
shelle Shelle - Good Service 6.9.2013 20:27  24187
Dneska to brali i Polaka po kilech vsichni, tak me naladili.
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 6.9.2013 19:52  24186
A maji pry byt vic "cerne" nez banany, aby byly zrale.
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 6.9.2013 19:52  24185
Shelle [24183]: hlavne nekupuj "banana", ale "plantain" - to je to co se vari :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 6.9.2013 19:15 - Oblíbené kluby (17:16) 24184
jinak na jednicce jde novy porad o vareni - Dita Pechackova v nem vari podle svoji kucharky...
shelle Shelle - Good Service 6.9.2013 19:03  24183
PhannyTo vim, ale nevis, jake hruzne story se k tomu muzou vazat :)

Mimochodem, kdyz chci koupit ty banany na vareni, to je ok, ze vypadaji tak jete? :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 6.9.2013 18:02  24182
Kuskus a bulgur jsou z pšenice...
shelle Shelle - Good Service 6.9.2013 16:27  24181
Quinou jsem mela rada, nez jsem si precetla, co pestovani dela s domorodci tam a jejich stravovacimi navyky a mam vycitky. Tak si radsi nectu o kuskusu ci bulguru. Ale kdyz uz tak do salatu a a Lee do jidla.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 6.9.2013 13:49  24180
Recepty z quinoi, pokud by to někoho zajímalo.

quinoa"
ziggy 5.9.2013 09:31  24179
Foxka: já to vim, já ted prostě jen nemám (a nějaký čas ještě asi nebudu) mít období, kdy bych mohla dělat vývar.. je to složitější, proto shánim už hotovej. asi poprosim tchýni :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.9.2013 09:22  24178
FoxkaNo, skoro každá omáčka je ve výsledku "silný koncentrovaný vývar", teda samozřejmě pokud nezahustuješ moukou.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 5.9.2013 08:40  24177
vinylFakt je demi-glace omáčka? Já myslela, že to je silný koncentrovaný vývar.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 5.9.2013 08:38  24176
VývarRychlý vývar je v papiňáku hotový za hodinu, nejdéle za hodinu a půl, to už se na "jídlo na dnes" zvládnout dá :-).
vinyl vinyl - ...jen si hraju 4.9.2013 09:04  24175
Demi glace ovšem není vývar ale omáčka.

Já dělám i vývar krevetí, je z něj pak bezvadná thajská polívka :-)
triss triss 4.9.2013 07:53  24174
ziggy [24170]: má Marks and Spencer, ale pekelně drahý
nebo tohle http://www.demiglace.cz/koupit-demiglace.php ale to asi není pro všechny požadované aplikace vhodné

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt