Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 15.9.2013 23:22  24259
Zblunce Tmje roztomily, to znam od videni, ale Nikdy nejedla. Ale bojim, ze to budu mit moc osklivy.

Ziggy, mam nekde prelozeny ten loaf, tak najdu.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 15.9.2013 22:40  24258
zblunce [24255]: a jinak tuhle webovku jsem objevila dneska a uz mam asi deset receptu, ktere chci udelat :-) napr. cockovou polevku se susenymi rajcaty nebo tvarohove dortiky s oreo :-)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 15.9.2013 22:29  24257
Bobkový list jsem zapomněla, možná příště.
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 15.9.2013 22:28  24256
Buřtguláš zahušťuju jen bramborami, na cibulku buřt, osmahnout krátce s paprikou, pak vodu, a brambory pokrájím na různě velké kousky, přičemž ty menší to pak zahustí, přidávám bobkový list, sůl, pepř. Rodinný buřtguláš, který si předáváme z matky na dceru...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 15.9.2013 21:48  24255
Shelle [24253]: a cake pops se ti delat nechce?
ziggy 15.9.2013 21:33  24254
Shelle: netušim ani u jedný z těch věcí co jsi napsala co jsou zač .. jestli je to jednoduchý, nepracný a na ingredience nenáročný, tak sem s receptama :-)
shelle Shelle - Good Service 15.9.2013 20:39  24253
Diky vsem, ja jsem hrozna konzerva, ja stejne skoncim u lemon poppy seed loafu a nejakych whoopinek a bilomlecnockoladoveho cheesecaku.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 15.9.2013 18:56  24252
ja zahustuju nadrobno nastrouhanou bramborou - a nejlepsi je druhy den ohrivany :-)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 15.9.2013 18:37  24251
děkuji, dělala jsem to podobně jako Mondy, jen jsem nezahušťovala. Kromě toho, že to nemusím, tak jsem neměla hladkou mouku ;o)
ziggy 15.9.2013 17:32  24250
shelle: co malý croissanty? nebo mě napadl mrkvový koláč, a dát ho do formiček.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 15.9.2013 16:41 - Oblíbené kluby (18:06) 24249
buřtgulášSyrové brambory nakrájíme na kousky. Na sádle osmažíme cibulku, přidáme papriku, brambory, kmín, majoránku, sůl. Zalijeme vodou do a dusíme, dokud nezměknou brambory (skoro). Přidáme buřty, zahustíme rzkvrdlanou hladkou moukou a ještě provaříme.


Takhle ho dělá moje máma, teď i já a je to velmi žravé. Ještě přidávám trochu čili.
Výsledek samozřejmě záleží na kvalitě buřtů.
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 15.9.2013 16:34  24248
buřtgulášNa kolečka nakrájím buřty a brambory. Na cibulku dám trošku osmahnout buřty, zasypu paprikou, nechám jen kratičce opéct, aby paprika nezhořkla a zaliju vodou. přidám brambory, majoránku a kmín. Když jsou brambory měkké zahustím rozkvedlanou hladkou moukou, pár minut povařím a do odstaveného guláše rozmáčknu několik stroučků česneku.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 15.9.2013 14:49  24247
ShelleJá bych to do folie nedával, zvlhne to a bude e-e. Ale tu bublaninu můžeš udělat jako muffiny ne? Nebude na plechu ale v košíčkách... (BTW: bublanina se nedělá z hladké mouky)
aiwai Aiwai alea acta es 15.9.2013 13:05  24246
co linecky kolac s jablky?
shelle Shelle - Good Service 15.9.2013 00:37  24245
Na phannyho ale i ostatni dotazChci neco upect na charitu u tesse v praci, puvodne jsem chtela klasiku z Hummingbird, ale to budou podobne delat vsichni. Co bych mohla nejakeho ceskeho (hladka mouka pouze, nezive kvasnice), aby to bylo zajimave a pekne na pohled treba v kosicku na muffiny. prosim, nerikejte buchty nebo kolacky, na to jest enejsme po porodu fit :)

Nebo jak treba pekne zabalit bublaninu nejakou ci kolac? Jako ty jednotlive kousky. pruhledna folie a maslicka?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt