Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 18.9.2013 12:14  24263
já z dýně dělám jen tu polívku ;o)
ziggy 18.9.2013 12:06  24262
tak když už mi nechcete poradit recepty s dýní :), můžeme mi prosím aspoň říct, jestli když si ji nakrájim na kostky, tak to můžu zmrazit (pro pozdější vaření polívky třeba)
aiwai Aiwai alea acta es 17.9.2013 11:23  24261
Vcera sem zalozila kvasek.A dneska uz tam neco bubla a voni
ziggy 16.9.2013 09:50  24260
není někde na netu nějaká dýňová kuchařka? ještě jsem nikdy s dýní nevařila a letos to chci konečně zkusit..
shelle Shelle - Good Service 15.9.2013 23:22  24259
Zblunce Tmje roztomily, to znam od videni, ale Nikdy nejedla. Ale bojim, ze to budu mit moc osklivy.

Ziggy, mam nekde prelozeny ten loaf, tak najdu.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 15.9.2013 22:40  24258
zblunce [24255]: a jinak tuhle webovku jsem objevila dneska a uz mam asi deset receptu, ktere chci udelat :-) napr. cockovou polevku se susenymi rajcaty nebo tvarohove dortiky s oreo :-)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 15.9.2013 22:29  24257
Bobkový list jsem zapomněla, možná příště.
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 15.9.2013 22:28  24256
Buřtguláš zahušťuju jen bramborami, na cibulku buřt, osmahnout krátce s paprikou, pak vodu, a brambory pokrájím na různě velké kousky, přičemž ty menší to pak zahustí, přidávám bobkový list, sůl, pepř. Rodinný buřtguláš, který si předáváme z matky na dceru...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 15.9.2013 21:48  24255
Shelle [24253]: a cake pops se ti delat nechce?
ziggy 15.9.2013 21:33  24254
Shelle: netušim ani u jedný z těch věcí co jsi napsala co jsou zač .. jestli je to jednoduchý, nepracný a na ingredience nenáročný, tak sem s receptama :-)
shelle Shelle - Good Service 15.9.2013 20:39  24253
Diky vsem, ja jsem hrozna konzerva, ja stejne skoncim u lemon poppy seed loafu a nejakych whoopinek a bilomlecnockoladoveho cheesecaku.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 15.9.2013 18:56  24252
ja zahustuju nadrobno nastrouhanou bramborou - a nejlepsi je druhy den ohrivany :-)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 15.9.2013 18:37  24251
děkuji, dělala jsem to podobně jako Mondy, jen jsem nezahušťovala. Kromě toho, že to nemusím, tak jsem neměla hladkou mouku ;o)
ziggy 15.9.2013 17:32  24250
shelle: co malý croissanty? nebo mě napadl mrkvový koláč, a dát ho do formiček.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 15.9.2013 16:41 - Oblíbené kluby (08:57) 24249
buřtgulášSyrové brambory nakrájíme na kousky. Na sádle osmažíme cibulku, přidáme papriku, brambory, kmín, majoránku, sůl. Zalijeme vodou do a dusíme, dokud nezměknou brambory (skoro). Přidáme buřty, zahustíme rzkvrdlanou hladkou moukou a ještě provaříme.


Takhle ho dělá moje máma, teď i já a je to velmi žravé. Ještě přidávám trochu čili.
Výsledek samozřejmě záleží na kvalitě buřtů.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt