Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 20.9.2013 19:33  24293
Právě, já si také netroufám nic doporučit.
shelle Shelle - Good Service 20.9.2013 17:17  24292
Ja bych ti zareagovala, ale nemam vubec cim :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 20.9.2013 17:04  24291
v Labuznikovi bez reakce, prosim o radu i tadypotrebovala bych doporucit nejaky podnik v sirsim centru Prahy (uzsi by bylo samozrejme lepsi, ale nevim nevim) - zatim jsme chodili do Evaldu, ale na ten jsme zanevreli...
- nekuracky salonek pro cca 25 lidi, kde se daji stoly do U nebo T
- dobre tam vari za rozumnou cenu (zhruba na urovni Evaldu)
- je tam alespon trochu mila a ochotna obsluha
- jsou ochotni udelat rezervaci
- tech 20-25 lidi si muze vybrat na miste z jidelniho listku

diky za tipy...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 20.9.2013 10:37  24290
phannyRizoto jako normální rizoto, ale na konci přidat dýňové pyré (na panvi tak deset minut restovaná a rozmixovaná dýně), ozdobit malými kousky orestované dýně plus nějeké bylinky (šalvěj) nebo rukola. je to podle Gordona.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 20.9.2013 09:02  24289
Soutěž kuchařských hvězd má přivést Čechy ke zdravému vaření
ziggy 20.9.2013 07:01  24288
tak rizoto asi jako normalni rizoto s houbams treba,akorat misto hub dam hokaido na maly kosticky,ne?
borrasca Borrasca Kdo je čistý - do příkopu! 19.9.2013 22:00  24287
Teda, co kupujete za dýně? Já do ní zaseknu nůž a normálně rozkrojím, jako melouna :-) Jinak hokkaido pečená se šalvějí a chilli, přelitá omáčkou z olivovýho oleje, česneku, citronu a sýru s modrou plísní je neskutečná mana. Recept je z Hospodářek, jedla bych to pořád. Na rizoto se taky chystám, takže návod bych brala též.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 19.9.2013 21:35  24286
vinylProsím, jak děláš rizoto s dýní?
aiwai Aiwai alea acta es 19.9.2013 20:51  24285
delam to stejne jako triss:-) ale mozna by to slo dobre zubatym nozem na chleba.
ziggy 19.9.2013 20:13  24284
triss: aha,no... tak kdybych dlouho nic nepsala,tak nemam cim bo jsem si usekla ruce :-)
triss triss 19.9.2013 19:21  24283
ziggy [24268]: já do ní lezu sekací metodou - mám poměrně bytelný velký nůž, začnu tím, že useknu špičku, pak zaseknu nůž, v poledníkovém smyslu a mlátím tím zaseklým nožem o prkénko tak, že je dýně nahoře, ono se to zasekna hluboko a pak jdu hrubou silou
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 18.9.2013 18:26  24282
pečená hokaido mne taky nezaujala, ale dobře okořeněná upečená máslová dýně je moc dobrá.
ziggy 18.9.2013 17:05  24281
rychlonoh: moc dík!!
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 18.9.2013 16:01  24280
vyborne koreni primo z Indie je tady:
http://www.ajur.cz/zen/index.php?main_page=index&cPath=69_75
pokud Vas tedy neodradi ten web....
ale koreni pouzivam dlouhodobe a je skvele...
scalex Scalex 18.9.2013 14:59  24279
zblunce [24277]: nějaké směsi už jsem od nich měl, právě i to Adamovo žebro, ale já prostě nedám dopustit na Antonína. U něj mám dobrou zkušenost s tím, že koření správně skladuje a že mi po koupi dlouho vydrží bez vyčichnutí.

Navíc mě přestaly bavit hotové směsi a raději si koření míchám sám. Možná to pak není tak mistrně vyvážené, ale jídlo pak má pokaždé trošku jiný charakter a ne univerzální stále stejnou chuť.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt