Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 22.9.2013 20:54  24321
Poradíte nějaký houbový recept? Slíbila jsem na zítra uvařit kamarádům večeři.o) Mají hodně hub, tak si přejí něco houbového. No a já se chci vytáhnout.o)
shelle Shelle - Good Service 22.9.2013 20:29  24320
BigDejvid [24319]: ja se takhle dvakrat nechala nachytat u knedliku a stacilo mi :) Asi je to rukama. Ja proste zvladam jen netvarovane veci, kdyz se nejake testo udela (idealne v mixeru, abych na to nemusela sahat), nekam naleje a hotovo. Buchty byly desny porod a nevim, kdy se k nim zase odhodlam. Mozna v duchodu.

Jedine, o cem ted premyslim, je kvaskovy chleba. Ale na to jeste nemam mouky a kvasek, tak to je zatim u ledu. A mela bych teda na hneteni pekarnu a pak pect v troube.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 22.9.2013 20:07  24319
Shelle: Pokud přece něco vaříš podle dávkování, tak se ti to těsto nemůže nepovést,ne?
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 22.9.2013 20:06  24318
HaluškyTaky jsem to dělal přes sítko na halušky a těsto šlo skrz hodně dobře, za chvíli bylo vše hotovo.

Co se týče souměrnosti, tak jako asi souměrný být nemusí, ale třeba já jsem estét a líbí se mi, když jsou prostě cca stejné velikostně.

Shelle: Se zelim a uzenym. Příště zkusíme s brynzou.
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 22.9.2013 19:16  24317
kdo nic nedělá nic nezkazí

halušky jsme teď měli dva týdny po sobě - jednou u mamky a jednou u tchýně... každé jsou jiné a oboje výborné
shelle Shelle - Good Service 22.9.2013 18:42  24316
Ja bych urcite mela blbe testo, patlave, trhaci a lepive. Kolegyne se me vDycky snazila donutit zkouset gnocci, ale ubranila jsem se.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 22.9.2013 18:16  24315
Já je dělám normálně z prkýnka, jde to rychle a vypadají dobře. Naučila jsem se je od babičky (Slovenky), ta taky nikdy sítko nepoužívala :) Imho jedinej trik je v tom, že tu lžičku (nebo nožejk), kterou ty kousky odkrajuju, občas namočím ve vodě, aby se na ni těsto nelepilo. Hmmm... mám chuť na halušky! :)
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 22.9.2013 17:47  24314
U mámy jsem taky dělávala přes sítko, ale ani tak nebyly souměrné :) Dobré ano.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 22.9.2013 17:32  24313
ja si pred casem koupila kulate siroke sitko, ktere je super v tom, ze ho na ten hrnec polozim a nemusim ho celou dobu drzet - a hlavne je tam tech der hodne, tak to jde rychle :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.9.2013 17:28  24312
Také jen pře sítko. Je to trošku voser, protože těsto je docela tuhé a leze pomalu, ale jde to. Za ten výsledek to čas od času stojí.
nula nula všetko je tak, ako má byť 22.9.2013 17:16  24311
Tiež robím halušky cez haluškové sitko i keď viem aj hádzať z lopárika a dajako neviem, ako sa dajú pkaziť. :)
borrasca Borrasca Kdo je čistý - do příkopu! 22.9.2013 16:40  24310
Halušky dělám přes takové to "struhadlo" na halušky, odkrajování z prkýnka jsem viděla jenom televizi a přijde mi to jako děsný opruz.
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 22.9.2013 15:55  24309
Halušky musí být souměrné? Já je nikdy nemám, jde mi o chuť hlavně.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.9.2013 15:06  24308
Ani tak tomu nerozumím.
shelle Shelle - Good Service 22.9.2013 14:05  24307
*prvnich buchtach

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt