Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 22.9.2013 22:57  24332
ja si myslim, ze to, cemu rikam rizky, nebylo zadne testicko, spis houba na oleji.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 22.9.2013 22:56  24331
Jo a na bedly bacha, dužnina nesmí po odlomení zčervenat! UTFG
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 22.9.2013 22:55  24330
Shelle [24328]: Bedla je nejlepší osmažit na oleji či sádle, sůl, pepř, kmín. Na tohle je snad ještě lepší hnojník obecný, na tom mám taky závislost.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 22.9.2013 22:52  24329
muflonek [24321]: Jde udělat bramborák s houbami.
Já osobně se můžu užrat kolínkama s houbami a buřtem. (Vše udělat zvlášť a smíchat hotové).
Na guláš beru tvrdší houby, je to taky výborné jídlo.
shelle Shelle - Good Service 22.9.2013 21:35  24328
Jako nehoubista bych nejvic ocenila smazenici ci bedlove rizky. Ale 'chutnalo' mi i houbove rizoto. Akorat si myslim, ze to byly lisky.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 22.9.2013 21:29  24327
ziggy [24326]: a můžeš prosím dát recept na to houbové rizoto? .o) Děkuji.o)
ziggy 22.9.2013 21:23  24326
muflonek: houbový řízky v těstíčku, měli jsme včera a mňam .. no a pak mám hrozně oblíbený houbový rizoto a nebo kulajdu s vajíčkem natvrdo
aiwai Aiwai alea acta es 22.9.2013 20:53  24325
KrmasPozvala jsem tchanovce na obed a chci udelat kralika braillon, ale resim jak usporadat zbytek menu.Mate nejake napady?
aiwai Aiwai alea acta es 22.9.2013 20:26  24324
kvasektak kvasek se nakonec povedl a dokonce sem spachala svuj prvni kvaskovy chleba.Fotkami se radeji chlubit nebudu.Testo bylo ridke a tak je moc placaty a neforemny. Na to, ze jsem ho delala z celozrne mouky, nevysel az tak spatne.Kynout sem ho nechala pres noc a stacilo to.
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 22.9.2013 20:06  24323
houbový guláš,
nebo třeba i ty halušky s houbama děláme, mňam
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.9.2013 19:57  24322
Neporadím, já z hub nejraději klasiku, kterou můžu v téměř neomezeném množství, takže není důvod vymýšlet něco jiného. Houbová polévka, roštěnky na houbách, smaženice, kuba.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 22.9.2013 19:54  24321
Poradíte nějaký houbový recept? Slíbila jsem na zítra uvařit kamarádům večeři.o) Mají hodně hub, tak si přejí něco houbového. No a já se chci vytáhnout.o)
shelle Shelle - Good Service 22.9.2013 19:29  24320
BigDejvid [24319]: ja se takhle dvakrat nechala nachytat u knedliku a stacilo mi :) Asi je to rukama. Ja proste zvladam jen netvarovane veci, kdyz se nejake testo udela (idealne v mixeru, abych na to nemusela sahat), nekam naleje a hotovo. Buchty byly desny porod a nevim, kdy se k nim zase odhodlam. Mozna v duchodu.

Jedine, o cem ted premyslim, je kvaskovy chleba. Ale na to jeste nemam mouky a kvasek, tak to je zatim u ledu. A mela bych teda na hneteni pekarnu a pak pect v troube.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 22.9.2013 19:07  24319
Shelle: Pokud přece něco vaříš podle dávkování, tak se ti to těsto nemůže nepovést,ne?
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 22.9.2013 19:06  24318
HaluškyTaky jsem to dělal přes sítko na halušky a těsto šlo skrz hodně dobře, za chvíli bylo vše hotovo.

Co se týče souměrnosti, tak jako asi souměrný být nemusí, ale třeba já jsem estét a líbí se mi, když jsou prostě cca stejné velikostně.

Shelle: Se zelim a uzenym. Příště zkusíme s brynzou.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt