Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 24.9.2013 22:54  24363
Anka [24360]: tenhle tip se jim tam asi zatoulal: ✷ Čerstvé kukuřice můžete předem chvíli povařit; doba grilování se tak zkrátí asi o polovinu. :-)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 24.9.2013 19:27  24361
Stravoval jsem se několik let v maloměstské menze, takže se nad králíkem (kočkou) neošklíbám. Ale nadšení ve mně nevyvolává. (Zejména když pak vidím tu nekonečně zaprasenou kuchyň.)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.9.2013 18:10 - Oblíbené kluby (21:02) 24360
Tak nějak toto.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 24.9.2013 18:06  24359
Anka [24358]: recept?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.9.2013 17:28 - Oblíbené kluby (21:02) 24358
Vařím kukuřičnou polévku s pečenými paprikami, tak jsem zvědavá.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.9.2013 14:49 - Oblíbené kluby (21:02) 24357
(Jenže Wronski se na králíka braillon nikdy neošklíbá.)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.9.2013 14:48 - Oblíbené kluby (21:02) 24356
No ono jeden králík pro tři lidi, to vůbec není mnoho, takže když se Wronski bude ošklíbat, Anka si přidá.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 24.9.2013 14:46  24355
Wronski [24354]: vzdycky kdyz pes zakousne sousedum kocku, vy mate k obedu kralika?
(muzu si prijet pro wronskiho porci? :-)) )
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 24.9.2013 14:36  24354
Zase králík?!
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.9.2013 14:30 - Oblíbené kluby (21:02) 24353
Aiwai [24325]: Přidávám se k dotazu :) Pozvala jsem kamaráda na králíka baillon a vymýšlím k tomu polévku. (Při nedostatku dostane králičí, která bude tak jako tak.)
aiwai Aiwai alea acta es 24.9.2013 14:25  24352
nejlepsi jsou hribky nakladane na kyselo.Miluju ten sliz.
ziggy 24.9.2013 10:39  24351
tak dýňová polívka výborná, ruce jsem si neuřízla (ale teda jen málem). a ještě jsem z přebytku upekla dýni s kozím sýrem .. taky moc dobrý. kdy že se to sází? :-)
nula nula všetko je tak, ako má byť 24.9.2013 09:41  24350
RoyalTak som trochu h¾adala a tá mierne jedovatá je bed¾a červenejúca záhradná. Takže tá zbieraná v lese je OK. :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 24.9.2013 09:06  24349
phannyAni tyhle druhy hub nevydrží v kondici hodinu vaření. Když dělám kanapky s liškama, tak lišky vařím max 10 minut. Teď už je tedy dělám v páře/konvektáku, protože vaření jim prostě vezme hodně chuti. Když děláš hovězí po burgunsku, tak žampiony se slaninou a cibulkama taky restuješ vedle a nevaříš hodinu s masem. Když má někdo rád blemcavé houby, tak mu není pomoci, ale optimální to není. To samé platí o slanině,kterou jsem zmiňoval společně s houbama. Tam se snad nikdo přít nebude.
nula nula všetko je tak, ako má byť 24.9.2013 09:03  24348
RoyalTen článok je hodne rozporuplný. Ak si vezmeš výpoveď - "někteří houbaři jsou na tuto houbu citliví a nemohou ji konzumovat, pro některé snad může být i mírně jedovatá," píše na serveru www.houbar.cz Vladimír Antonín." Tak potom tú osemdesiatročnú pani nemohla zabiť tá bedla. Mohla byť jedným z prítomných faktorov pri jej úmrtí. Ale ak sa u vás vyskytlo viacero prípadov otráv, tak sa samozrejme možno bedle červenající vyhnúť. Ja ju bežne konzumujem, rastie tu v okolí hojne.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt