Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 3.10.2013 18:38 - Oblíbené kluby (13:05) 24419
Anka [24416]: ja proste nevim, jak poznam, ze uz je vykynuto...
shelle Shelle - Good Service 3.10.2013 18:26  24418
Kdyz je rec o kynuti ...Kdyz dostanu zivy kvasek, tak pak do nej musim sypat mouku, z ktere je on, nebo tam sypu jakoukoli? A pecu pak ze stejne mouky, co je on, nebo z jakekoli?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.10.2013 18:17  24417
zblunce [24415]: BTW ono se nepředpokládá, že víš, jak na kynuté těsto. Ono se předpokládá, že máš domácí pekárnu. A ta už ví své.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.10.2013 18:17  24416
zblunce [24415]: No, upřímně, na tom těstě není co umět. Necháš v teple (např. u topení) vzejít kvásek (trocha mléka z receptu, trocha cukru z receptu, troška mouky a kvasnice). Ten pak naliješ do zbytku surovina, smícháš to v těsto, posypeš ho lehce hladkou moukou, mísu přikryješ utěrkou a necháš zase v teple kynout. Dlouho to nebude dělat nic a pak to prostě vykyne. Když to nevykyne, měla jsi špatné kvasnice. A jestli se bojíš, tak kup kvasnice instantní a můžeš vynechat fázi kynutí kvásku.

Rohlíky jsem podle toho receptu dělala, domácí pekárnu nemám a vyšly výborně.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 3.10.2013 17:04 - Oblíbené kluby (13:05) 24415
jo, ale koukam, ze to predpoklada, ze umis kynute testo :-( ze tam vubec neni napsano, jak na testo...
scalex Scalex 3.10.2013 16:57  24414
Polévkovou lžíci. Ne moc vrchovatou.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 3.10.2013 16:34 - Oblíbené kluby (13:05) 24413
Scalex [24412]: a kolik tam potom davas toho cukru?
scalex Scalex 3.10.2013 16:16  24412
rychlonoh [24409]: Dělám jednodušeji: http://www.brydova.cz/recepty/domaci-pekarna/27-rohliky - akorát nepoužívám ten med a sladím cukrem. Mám od včelaře med, který je dost aromatický a to medovo-voskové aroma mě ve slaných rohlících ruší.
ziggy 3.10.2013 14:48  24411
Shelle: nakonec stačilo procedit skrz jemný cedník a už je to přesný. asi vodnatý rajčata, nebo nechápu :)
shelle Shelle - Good Service 3.10.2013 09:54  24410
ZiggyTak pomohlo vyzdimani?
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 3.10.2013 09:27  24409
http://bracan.com/pekarna/rohliky/

prave jsem zadelal testo.. jsem zvedavy..
ziggy 3.10.2013 09:22  24408
vinyl: dobrej napad,kdyz nezabere ten cednik tak to asi zkusim :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 3.10.2013 09:17  24407
ziggytak to zabal do hadru a vyždímej :-)
ziggy 3.10.2013 09:11  24406
shelle,vinyl: to jsem prave vsechno udelala jako vzdycky delavam,nechapu.zkusim to jeste prohnat jemnym cednikem..
vinyl vinyl - ...jen si hraju 3.10.2013 08:52  24405
asi tak, pak není nikdy moc tekutá.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt