Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 9.10.2013 12:38  24465
Co říkáte na Deník Dity P.?

Já si na ní musel zvykat, na její mluvu, nesympatii, ale už jsem se přes to asi přenesl a teď mě docela baví. Hlavně musím pochválit obrazovou stylizaci a celkové pojetí.
ziggy 9.10.2013 08:46  24464
mrcos: přebabicuju je krásnej výraz :-) zajímalo by mě, jestli ten člověk tuší, jak moc tu češtinu obohatil (když už ne gastronomii)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 8.10.2013 23:24  24463
Scalex [24462]: +1. Naprosté dobro.

A skoro všechny recepty, kde jsou jako houby napsaný žampiony si s oblibou přebabicuju a dávám hlívu. Jednak mi přijde, že žampion je "univerzální houba" (když nemáte jiný houby, dejte žampiony), druhak mám důvodné podezření, že na žampiony mám drobet alergii. Navíc mě hlíva chuťově baví daleko víc, než žampiony. Takže kdejaký "číny", vepřový plátky na hlívě a bylinkách (rozmarýn/tymián) jsou fajn...
scalex Scalex 8.10.2013 22:37  24462
Já z ní dělám dršťkovku. Recept úplně stejný jako na dršťkovku z drštěk, akorát se tam dá na proužky pokrájená hlíva. Nešetřit na majoránce, česneku a kvalitní paprice.
aiwai Aiwai alea acta es 8.10.2013 20:32  24461
ja ji cpu do vseho:-) mam ji rada i obalovanou
shelle Shelle - Good Service 8.10.2013 20:00  24460
Ja jen vim, ze vsichni z ni delaji gulas.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 8.10.2013 19:52  24459
Dneska jsme poprve varil z hlivy ustricne a minuly tyden jsem ji mel v praci na grilu. Zachutnala mi a to hodne. Nejaky zajimavy recept?
scalex Scalex 8.10.2013 17:35  24458
Díval jsem se v televizi na pár dílů pořadu Deník Dity P. a tohle jsem o tom napsal.
scalex Scalex 7.10.2013 13:48  24457
Husu jsem kdysi dělal podle nějakého receptu z Apetitu... nebylo to úplně jednoduché, protože se souběžně pekla husa, pekáč s hrubě pokrájenou zeleninou (brambory, mrkev, petržel, celer, cibule, česnek) - ta se pekla na troše husího výpeku, dále se k tomu vařily tři druhy knedlíků, jablečné čatní a z opečeného krku se dělal sos. Lítali jsme kolem toho pět hodin (bylo potřeba něco děla souběžně a s něčím zase čekat, aby bylo vše doděláno zhruba ve stejnou dobu), ale je pravda, že to nemělo chybu...
nula nula všetko je tak, ako má byť 7.10.2013 12:48  24456
DonutsTak 4kg hus nie je, pod¾a mňa, až taká ve¾ká, navyše sa z nej ešte vypečie dosť ve¾a masti. Záleží, pre ko¾ko ¾udí budeš variť. Môj návrh je taký, ako má Anka. Jednoducho by som ju klasicky upiekla. :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 7.10.2013 09:36  24455
donutsNevím kolik vás je, ale já všechny tyhle velký ptáky (taky jako ze seznamky :-)) porcuju. Prsa udělám jako minutku/steak, nejradši třeba s červenou čočkou "na rychlo", stehna konfituji v sádle, které vyškvařím z kůže. K tomu podávám "sarlatové brambory" Z kostí udělám vývar, z části pak udělám rizoto s obraným masem po vaření a ještě nějakou zeleninou, kapoustou, špenátem, zbytek vývaru zamrazím. Jsou z toho 3-4 jídla :-)
ziggy 7.10.2013 08:59  24454
muflonek: přemýšlela jsem, že ho udělám spíš po provensálsku.. ale tohle taky nezní špatně
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 6.10.2013 23:05  24453
ziggy [24452]: králika? upéci v remosce se spoustou cibule a s bůčkem a podávat se špenátem a br. knedlíkem. Mám taky jednoho v mrazáku
ziggy 6.10.2013 21:43  24452
Donuts: mám podobnou situaci s králíkem :-)
aiwai Aiwai alea acta es 6.10.2013 21:03  24451
na pekac s ni:-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt