Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
borrasca Borrasca Kdo je čistý - do příkopu! 9.10.2013 17:55  24470
Jsem asi chlap, preferuju jen food porno bez omáčky :-) Pecháčková je mi odjakživa vizuálně hrozně nesympatická a po zkouknutí jednoho dílu a ukázek je mi nesympatická tuplem. Navíc nechápu, že v jednom díle peče tři dorty (a všechny teda naprosto primitivní), hlavní ingredience jsou jahody a v upoutávce na další díl (říjnový) slibuje vaření jahodový marmelády...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.10.2013 14:49 - Oblíbené kluby (10:08) 24469
Scalex [24468]: Máš pravdu, byla jsem zbrklá :)
scalex Scalex 9.10.2013 13:46  24468
BigDejvid [24465]: u Anky vidím odkaz na něco jiného... Já na Deník Dity P. říkám toto.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 9.10.2013 13:31 - Oblíbené kluby (10:28) 24467
Anka [24466]: presne, souhlas se Scalexem... naprosty...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.10.2013 12:30 - Oblíbené kluby (10:08) 24466
BigDejvid [24465]: Asi takhle: Scalex [616]
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 9.10.2013 11:38  24465
Co říkáte na Deník Dity P.?

Já si na ní musel zvykat, na její mluvu, nesympatii, ale už jsem se přes to asi přenesl a teď mě docela baví. Hlavně musím pochválit obrazovou stylizaci a celkové pojetí.
ziggy 9.10.2013 07:46  24464
mrcos: přebabicuju je krásnej výraz :-) zajímalo by mě, jestli ten člověk tuší, jak moc tu češtinu obohatil (když už ne gastronomii)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 8.10.2013 22:24  24463
Scalex [24462]: +1. Naprosté dobro.

A skoro všechny recepty, kde jsou jako houby napsaný žampiony si s oblibou přebabicuju a dávám hlívu. Jednak mi přijde, že žampion je "univerzální houba" (když nemáte jiný houby, dejte žampiony), druhak mám důvodné podezření, že na žampiony mám drobet alergii. Navíc mě hlíva chuťově baví daleko víc, než žampiony. Takže kdejaký "číny", vepřový plátky na hlívě a bylinkách (rozmarýn/tymián) jsou fajn...
scalex Scalex 8.10.2013 21:37  24462
Já z ní dělám dršťkovku. Recept úplně stejný jako na dršťkovku z drštěk, akorát se tam dá na proužky pokrájená hlíva. Nešetřit na majoránce, česneku a kvalitní paprice.
aiwai Aiwai alea acta es 8.10.2013 19:32  24461
ja ji cpu do vseho:-) mam ji rada i obalovanou
shelle Shelle - Good Service 8.10.2013 19:00  24460
Ja jen vim, ze vsichni z ni delaji gulas.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 8.10.2013 18:52  24459
Dneska jsme poprve varil z hlivy ustricne a minuly tyden jsem ji mel v praci na grilu. Zachutnala mi a to hodne. Nejaky zajimavy recept?
scalex Scalex 8.10.2013 16:35  24458
Díval jsem se v televizi na pár dílů pořadu Deník Dity P. a tohle jsem o tom napsal.
scalex Scalex 7.10.2013 12:48  24457
Husu jsem kdysi dělal podle nějakého receptu z Apetitu... nebylo to úplně jednoduché, protože se souběžně pekla husa, pekáč s hrubě pokrájenou zeleninou (brambory, mrkev, petržel, celer, cibule, česnek) - ta se pekla na troše husího výpeku, dále se k tomu vařily tři druhy knedlíků, jablečné čatní a z opečeného krku se dělal sos. Lítali jsme kolem toho pět hodin (bylo potřeba něco děla souběžně a s něčím zase čekat, aby bylo vše doděláno zhruba ve stejnou dobu), ale je pravda, že to nemělo chybu...
nula nula všetko je tak, ako má byť 7.10.2013 11:48  24456
DonutsTak 4kg hus nie je, pod¾a mňa, až taká ve¾ká, navyše sa z nej ešte vypečie dosť ve¾a masti. Záleží, pre ko¾ko ¾udí budeš variť. Môj návrh je taký, ako má Anka. Jednoducho by som ju klasicky upiekla. :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt