Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 11.10.2013 09:15  24481
Royal [24479]: A proč jsi chtěl recept, když to stejně děláš po svém? :))
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 11.10.2013 00:01  24480
Jo a cibuli většinou vysmahnu víc, do medova. Mám to tak radši.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 11.10.2013 00:00  24479
Cibule na OLEJI??? Tak to ne, jedině na sádle, pokud teda náhodou nedošlo... Kterej mák psal ten recept? S kmínem souhlas. Uzená paprika - skoro všude. A do držkový někdy hodím lžíci Vitana koření do guláše. Zkoušel jsem i Adžiku, ale ta nesedne každýmu. Pepř kupovaný mletý i čerstvě mletý mlýnkem - tak 1:1. Jo a já rád dobrej rohlík (pivní).
scalex Scalex 10.10.2013 22:52  24478
BigDejvid [24476]: jedu víceméně podle takhle jednoduchého receptu: http://www.apetitonline.cz/recepty/4022-drstkova-polevka-z-hlivy-ustricne.html

Akorát cibuli nezpěňuju na oleji, ale na sádle. Papriku používám sladkou maďarskou od Antonína (intenzivní chuť i vůně, kupuju ji po gastrobaleních) a přidávám trošku mletého kmínu a Antonínovy uzené papriky, ale ne moc, jen pro lehké ovonění. Hlívu hlavně nakrájet na podlouhlé proužky, aby to vizuálně vypadalo stejně jako pokrájené dršťky. Česnek utřený nebo prolisovaný. Podávat s dobrým chlebem. 8^)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 10.10.2013 21:13  24477
BigDejvidTak - já myslím, že se hodí skoro všechny recepty, které dokážeš vygooglit. Vyjma toho jednoho bez cibule.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 10.10.2013 20:22  24476
scalexMůžeš mi sem dát prosim tě recept na tu drštkovou z hlívy? Chtěl bych to v neděli udělat. Díky moc.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 10.10.2013 08:15  24475
když chci porno, pustim si Kačenku Zemanovou :-)

Pokud je řeč o food pornu, tak doporučuji Heston Blumenthal: The Fat Duck Cook Book
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 9.10.2013 21:12  24474
Když chci porno, pustim si Nigellu Lawson, neasi...
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 9.10.2013 20:56  24473
Dita je lehce rozčilující, ale její způsob krájení dortových korpusů je super ;o)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 9.10.2013 20:03  24472
Scalex [24468]: Do psích pochev urousanejch... :o))
ziggy 9.10.2013 18:01  24471
Borrasca: asi zbyly jahody a potřebuje místo v mrazáku ? :)
já to tuhle zapla a kroutily se mi trochu trapností nehty.. takže vlastně ani nevim jak vařila, asi zůstanu u tištěný verze Dity P. v Albertu, to mi vyhovuje dost.
borrasca Borrasca Kdo je čistý - do příkopu! 9.10.2013 17:55  24470
Jsem asi chlap, preferuju jen food porno bez omáčky :-) Pecháčková je mi odjakživa vizuálně hrozně nesympatická a po zkouknutí jednoho dílu a ukázek je mi nesympatická tuplem. Navíc nechápu, že v jednom díle peče tři dorty (a všechny teda naprosto primitivní), hlavní ingredience jsou jahody a v upoutávce na další díl (říjnový) slibuje vaření jahodový marmelády...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.10.2013 14:49  24469
Scalex [24468]: Máš pravdu, byla jsem zbrklá :)
scalex Scalex 9.10.2013 13:46  24468
BigDejvid [24465]: u Anky vidím odkaz na něco jiného... Já na Deník Dity P. říkám toto.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 9.10.2013 13:31  24467
Anka [24466]: presne, souhlas se Scalexem... naprosty...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt