Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ziggy 25.10.2013 08:03  24610
kupujem různý značky polotučný v krabicích .. ono se tak jako zdrcne, když ho leju, vypadávaj rovnou cucky, jaký je chuťově fakt netušim :)

Anka: jako projdou čtyři bouřky a pohoda a ta pátá to zkazí, kdyby to kazila všechno každá bouřka, tak to mlékárny můžou zabalit :-) myslim, že jde o souhru různých náhod, třeba i kvalita toho obalu bude mít asi vliv
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 25.10.2013 00:19  24609
Pamatuju, že se mlíko v bouřce srazilo. Ale bylo na kredenci v mlíkovaru jen s pokličkou. Mám super řešení: mlíko nekupujem, protože ho nepotřebujeme. Jen výjimečně, třeba do kaše nebo do těsta perníku.
A kočky občas dostanou smetanu.
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 24.10.2013 23:06  24608
zblunce: Netuším:)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.10.2013 21:29 - Oblíbené kluby (21:07) 24607
Aiwai [24606]: To jsi velmi šikovná, protože to obvykle jen hořkne :) Ale pokud není prošlé a po otevření je v lednici, tak člověk musí být fakt trpělivý, aby se mu něco stalo.

Mléko z farmy kupujeme, ale teda budeme muset v létě ten vztah k bouřce nějak odpozorovat. Snad nějaká bouřka přijde dřív, než ho vypijeme.
aiwai Aiwai alea acta es 24.10.2013 21:25  24606
jinak ja sem sikovna me uz nekolikrat zkyslo i mleko v krabici:-)
scalex Scalex 24.10.2013 21:11  24605
Homogenizované mléko v naprosté většině případů nezkysne, nehomogenizované je k tomu hodně náchylné. Osobně jsem se u trvanlivého mléka nesetkal s bouřkovým zkysnutím nikdy, u farmářského nehomogenizovaného mnohokrát.
hornblower Hornblower OVÁ - Fish for it! 24.10.2013 20:58  24604
ziggy [24575]: U krabicového se mi to nikdy nestalo, u Mléka z farmy ano. Dokonce to psali i na stránkách, že se omlouvají, ale počasí neovlivní.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 24.10.2013 20:52  24603
TheGen [24600]: a ten tlak se dostane i do lednice?
aiwai Aiwai alea acta es 24.10.2013 19:37  24602
tak mam v lednici pul litru domaciho mleka(bylo ho o litr vic ale ja mliko rada)tak uvidime jestli prijde bourka
borrasca Borrasca Kdo je čistý - do příkopu! 24.10.2013 18:59  24601
Mě vždycky říkala babička, že mlíko při bouřce zkysne. A párkrát se mám to i stalo, ale to už je dávno a bylo to mlíko "pytlíkový". Trvanlivý v tetrapaku bouřku přežilo vždycky.
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 24.10.2013 15:17  24600
možná to neznáte, protože to funguje jen u mlíka s vyšším obsahem tuku, to odstředěné se zas tak nekazí:)

imho je to nějakou změnou tlaku, ale zdroj téhle informace už není mezi námi.
ziggy 24.10.2013 13:50  24599
muhaha...
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 24.10.2013 13:39  24598
třeba se to kazí jen těm, co o této informaci vědí... a teď jsme to my všichni...
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 24.10.2013 12:52  24597
Aiwai: To já teď (nebo i víckrát) taky, ale bez bouřky den mimo lednici přežila a s bouřkou ne.
aiwai Aiwai alea acta es 24.10.2013 12:39  24596
POlevka uz mi zkysla, ale vzdy to byla chyba v uskladnni(jako ze jsem ji zapomnela dat do lednice:-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt