Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 25.10.2013 23:46  24614
Nám zásoby taky nikdy nezkysly, kysnutí mlíka při bouřce pamatuju u pytlíkovýho, teď s čerstvým se mi to neděje, protože obvykle když koupím mlíko z farmy nebo nějaký biomlíko, v ledničce se dlouho neohřeje (a kočky za to nemůžou) :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 25.10.2013 14:12  24613
ziggy [24610]: Chuťově jsou ty cucky jako blinkání, bohužel jsem měla tu čest.
triss triss 25.10.2013 14:08  24612
ziggy [24575]: imho shoda okolností a měl jsi smůlu na několikerou špatnou šarži mlíka, mlíko určené k uchovávání mimo lednici je UHT ošetřené a tím pádem funkčně sterilní, pokud jsi tam ovšem měl jen pasterované mléko, tak to nemá co dělat ve špajzu, musí být v lednici a pak je to chyba uskladnění

krabicového mlíka jsou dva druhy: pasterované, co je v krámě v chlaďáku a normálně kysne a UHT co má trvanlivost půl roku, nebo kolik a které jen zhořkne nebo zeslizoatí
aiwai Aiwai alea acta es 25.10.2013 09:04  24611
u naa by to bez mlika neslo.Ted kdyz je mala ve skolce tak je spotreba mensi, ale pred tim to byl klidne litr denne(kocour si to uzival jak mu mala porad dolivala)
ziggy 25.10.2013 09:03  24610
kupujem různý značky polotučný v krabicích .. ono se tak jako zdrcne, když ho leju, vypadávaj rovnou cucky, jaký je chuťově fakt netušim :)

Anka: jako projdou čtyři bouřky a pohoda a ta pátá to zkazí, kdyby to kazila všechno každá bouřka, tak to mlékárny můžou zabalit :-) myslim, že jde o souhru různých náhod, třeba i kvalita toho obalu bude mít asi vliv
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 25.10.2013 01:19  24609
Pamatuju, že se mlíko v bouřce srazilo. Ale bylo na kredenci v mlíkovaru jen s pokličkou. Mám super řešení: mlíko nekupujem, protože ho nepotřebujeme. Jen výjimečně, třeba do kaše nebo do těsta perníku.
A kočky občas dostanou smetanu.
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 25.10.2013 00:06  24608
zblunce: Netuším:)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.10.2013 22:29  24607
Aiwai [24606]: To jsi velmi šikovná, protože to obvykle jen hořkne :) Ale pokud není prošlé a po otevření je v lednici, tak člověk musí být fakt trpělivý, aby se mu něco stalo.

Mléko z farmy kupujeme, ale teda budeme muset v létě ten vztah k bouřce nějak odpozorovat. Snad nějaká bouřka přijde dřív, než ho vypijeme.
aiwai Aiwai alea acta es 24.10.2013 22:25  24606
jinak ja sem sikovna me uz nekolikrat zkyslo i mleko v krabici:-)
scalex Scalex 24.10.2013 22:11  24605
Homogenizované mléko v naprosté většině případů nezkysne, nehomogenizované je k tomu hodně náchylné. Osobně jsem se u trvanlivého mléka nesetkal s bouřkovým zkysnutím nikdy, u farmářského nehomogenizovaného mnohokrát.
hornblower Hornblower OVÁ - Fish for it! 24.10.2013 21:58  24604
ziggy [24575]: U krabicového se mi to nikdy nestalo, u Mléka z farmy ano. Dokonce to psali i na stránkách, že se omlouvají, ale počasí neovlivní.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 24.10.2013 21:52  24603
TheGen [24600]: a ten tlak se dostane i do lednice?
aiwai Aiwai alea acta es 24.10.2013 20:37  24602
tak mam v lednici pul litru domaciho mleka(bylo ho o litr vic ale ja mliko rada)tak uvidime jestli prijde bourka
borrasca Borrasca Kdo je čistý - do příkopu! 24.10.2013 19:59  24601
Mě vždycky říkala babička, že mlíko při bouřce zkysne. A párkrát se mám to i stalo, ale to už je dávno a bylo to mlíko "pytlíkový". Trvanlivý v tetrapaku bouřku přežilo vždycky.
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 24.10.2013 16:17  24600
možná to neznáte, protože to funguje jen u mlíka s vyšším obsahem tuku, to odstředěné se zas tak nekazí:)

imho je to nějakou změnou tlaku, ale zdroj téhle informace už není mezi námi.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt