Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 3.11.2013 23:45  24673
Anka [24672]: Gruyere se dá sehnat v Praze naprosto běžně - mají ho Kili, Sváček i Cheesy na Jindřišské.o)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.11.2013 23:37  24672
Shelle [24671]: Jo, gruyere, to je pravda. Ale ten já se tu vůbec nepokouším shánět. Resp. quiche je pro mě typ jídla, kvůli kterému si nohy po Praze neuběhám. Ale mám ho moc ráda.
shelle Shelle - Good Service 3.11.2013 23:20  24671
Tak jsem pogooglila a je to gruyere, bylo mi divne, ze ve fr. quiche ma byt italsky syr.
stanny stanny - Wroc³awský démon - Pacific Panzer General creator 3.11.2013 23:20  24670
Koláč s vnořenými jablky200g měkkého tuku
6 vajec
250g cukru
šťáva a kůra z jednoho citrónu
300g mouky
2 špetky soli
1/2 balíčku prášku do pečiva
5-6 velkých jablek

Rozpustíme tuk. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, postupně přimícháme tuk, přidáme citrón, poté zapracujeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí. Nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Vše se prskne do vymaštěné a moukou vysypané dortové formy (26cm). Povrch se uhladí.
Jablka se oloupou, nakrájí na čtvrtky, odstraní se jádřince a vrchní strana se jemně nařízne. Položí se na těsto a jemně zatlačí.
Pocukruje se a vrazí se to do trouby na 40 minut při 200 stupních.

Já to tedy musel ještě 20 minut dopéct zespodu, protože vnitřek byl nedopečený, ale potom už to bylo OK.

Pro příště asi uděláme ta jablka na menší kousky a zatlačíme víc, ono to v troubě naběhne a teď byla ta jablka v horní polovině koláče.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.11.2013 22:41  24669
Do quiche se běžně používá gouda.
shelle Shelle - Good Service 3.11.2013 22:05  24668
Ja nasla obrazky, spis jsem cekala zapis ve wiki, ze verena je neco jako xxx, nechci delat babicu, ale ...

Tak ja asi zitra zkusim ten quiche, kdyz sezenu nejaky syr vhdony, mela jsem ho i na mysli, jak jsem se ptala.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 3.11.2013 21:32  24667
mivala ho treba i Ikea...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 3.11.2013 21:31  24666
a ano, delala jsem tenhle a vyborny, jen testo jsem pouzila kupovane krehke. A Verena je polotvrdy, tak zkus googlit polotvrdy kravsky syr :-)))
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 3.11.2013 21:29  24665
Shelle [24662]: jojo... ja to jednou delala a bylo to vyborny!
ziggy 3.11.2013 20:28  24664
Shelle: listový těsto, rajčata,mozzarela, bazalka .. někde jsem tu měla nějaký takový recept na slaný koláč
shelle Shelle - Good Service 3.11.2013 20:14  24663
Tenhle quiche mas vyzkouseny?

A nevim, co delam spatne, ale verena syr se mi nedari vygooglit, ktery mu je podobny.
shelle Shelle - Good Service 3.11.2013 20:12  24662
zblunce [24661]: Sama ususit v troube?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 3.11.2013 19:06  24661
Shelle [24660]: a nechces si je zkusit sama ususit? nebo muzes zkusit pecena... nebo quiche
shelle Shelle - Good Service 3.11.2013 19:03  24660
Mam nadstav cherry rajcat. Co s nimi prosim? Slany kolac? Vydrzi to pak v lednici vic dnu? K veceri bude uzene maso s br kasi, da se k tomu neco vymyslet z toho krome salatu? A zitra k rybr na pare? Pekla jsem driv rybu oblozenou rajcatky a bazalkpi, tak mozna je jen pridam.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 2.11.2013 23:16  24659
Anka [24658]: nahodou, minule ty hangoutistky ve stejnych satickach a se sklenkami v ruce byly roztomile... "Vy to nemate propasirovany!" "My nemame sitko" :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt