Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 4.11.2013 20:50  24681
Ja si to prave nespojila vubec, jsem to brala jako jine veci.

Jinak chci ten quiche zkusit.
ziggy 4.11.2013 20:46  24680
to jsem psala ja jako tip co s tema rajcatama,ale za quiche jsem to nevydavala!! :-) to asi nejak blbe vyslo za prispevek nekoho jinyho! :-))
shelle Shelle - Good Service 4.11.2013 20:44  24679
Ja porad, kde se to listove vzalo :)

ziggy 4.11.2013 20:43  24678
z listovyho uz to neni quiche,ne? to je spis to co jsem psala ja
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 4.11.2013 20:05  24677
Z listového je to blbost. Ale kdo je líný (a já často), tak kupované chlazené křehké těsto naprosto dostačuje.
shelle Shelle - Good Service 4.11.2013 19:55  24676
Ten recept od. Zblunce ma vlastni testo.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 4.11.2013 19:03  24675
My dělali quiche zrovna minulý týden. I domácí těsto. Z toho listového to není ono. Byl výborný, ale poměrně syty. Bylo to plněné hlavně ricottou a špenátem + ten sýr.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.11.2013 23:47  24674
muflonek [24673]: No. Právě.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 3.11.2013 23:45  24673
Anka [24672]: Gruyere se dá sehnat v Praze naprosto běžně - mají ho Kili, Sváček i Cheesy na Jindřišské.o)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.11.2013 23:37  24672
Shelle [24671]: Jo, gruyere, to je pravda. Ale ten já se tu vůbec nepokouším shánět. Resp. quiche je pro mě typ jídla, kvůli kterému si nohy po Praze neuběhám. Ale mám ho moc ráda.
shelle Shelle - Good Service 3.11.2013 23:20  24671
Tak jsem pogooglila a je to gruyere, bylo mi divne, ze ve fr. quiche ma byt italsky syr.
stanny stanny - Wroc³awský démon - Pacific Panzer General creator 3.11.2013 23:20  24670
Koláč s vnořenými jablky200g měkkého tuku
6 vajec
250g cukru
šťáva a kůra z jednoho citrónu
300g mouky
2 špetky soli
1/2 balíčku prášku do pečiva
5-6 velkých jablek

Rozpustíme tuk. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, postupně přimícháme tuk, přidáme citrón, poté zapracujeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí. Nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Vše se prskne do vymaštěné a moukou vysypané dortové formy (26cm). Povrch se uhladí.
Jablka se oloupou, nakrájí na čtvrtky, odstraní se jádřince a vrchní strana se jemně nařízne. Položí se na těsto a jemně zatlačí.
Pocukruje se a vrazí se to do trouby na 40 minut při 200 stupních.

Já to tedy musel ještě 20 minut dopéct zespodu, protože vnitřek byl nedopečený, ale potom už to bylo OK.

Pro příště asi uděláme ta jablka na menší kousky a zatlačíme víc, ono to v troubě naběhne a teď byla ta jablka v horní polovině koláče.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.11.2013 22:41  24669
Do quiche se běžně používá gouda.
shelle Shelle - Good Service 3.11.2013 22:05  24668
Ja nasla obrazky, spis jsem cekala zapis ve wiki, ze verena je neco jako xxx, nechci delat babicu, ale ...

Tak ja asi zitra zkusim ten quiche, kdyz sezenu nejaky syr vhdony, mela jsem ho i na mysli, jak jsem se ptala.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 3.11.2013 21:32  24667
mivala ho treba i Ikea...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt