Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 14.11.2013 18:25 - Oblíbené kluby (17:22) 24729
upekla jsem tohle a fakt vyborny!
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 13.11.2013 01:20  24728
Aha, chápu. Je to o tom, kdy lidé obědvají. My tak ve čtyři, což krásně vychází.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 11.11.2013 12:21  24727
Royal [24726]: Asi není, ale pro mě je pohodlnější dát to do trouby v noci a druhý den obědvat, než ráno vstávat a brzo ráno se dělat s přípravama...
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 11.11.2013 00:31  24726
Já dávám do "nádivky" jablíčko, zelí a osmahlou slaninu.
Ale mám dojem, že víc jak těch pět hodin není třeba (ano, posledních dvacet minut peču kůrčičku).
A pravda, výpeku je asi litr :o))
shelle Shelle - Good Service 10.11.2013 23:55  24725
Kdyz jsem pekla kachnu v rimskem hrnci, take jsem neverial tomu rybniku, v kterem s epak koupala :)

Ziggy, zkus to, fakt se nevysusi.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 10.11.2013 23:34  24724
Tak pro sichr celý postup. Kachnu den předem nasolit a okmínovat (já používám mletý kmín, zrníčka nemám rád), vycpat jedním jablkem nakrájeným na čtvrtky. O půlnoci dát do pekáče na dřevěnou mřížku (stačí i mříž ze špejlí), přiklopit a dát do trouby na níže uvedené časy a teploty (příspěvek 24720). Nepodlévat, kachna si sama pustí spoustu šťávy. V 9:00 slít štávu, aby se kachna zbytečně nekoupala a kůrčička vznikla na větší ploše...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.11.2013 20:57  24723
ziggy [24722]: To ber tak, že v tak nízkých teplotách se to víc potí než peče :)
ziggy 10.11.2013 20:26  24722
pořád si říkám, že tohle pomalý pečení taky někdy zkusim.. ale nemůžu se rozhoupat. hlava mi nebere, že se to nevysuší :-)
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 10.11.2013 20:22 - Oblíbené kluby (17:23) 24721
MrMar [24720]: tak to mě zaujalo. Budeme muset také zkusit takto. :-)
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 10.11.2013 19:16  24720
Royal [24719]: Od půlnoci do šesti na 90, pak do 9:00 na 120, pak už jen odpočívání při 60 stupních a od jedenácti 20 minut na 200 pro vytvoření kůrčičky.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 10.11.2013 18:19  24719
MrMar [24717]: Na kolik stupňů jsi pekl tu káču? Já, když peču na 120, tak se za pět hodin rozpadá.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 10.11.2013 18:04  24718
a já dělala králíka braillon a vůbec mě to neoslovilo.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 10.11.2013 18:00  24717
Dnes se musím pochválit. Pekl jsem 12 hodin kachnu, k tomu už včera připravené červené zelí na víne s brusinkami a houskový knedlík z hrnků. Bylo to luxusní, pomalé pečení rules!
shelle Shelle - Good Service 10.11.2013 00:37  24716
A:Dnes jsem dělala vepřové s mrkví a brkaší. A zkusila jsem to trochu jinak.
B: Proste sis to cele zbabicovatela :-p

Jako ja vim, ze tohle neni klub vtipy, ani to neni nijak treskute, ale zase tak tragicke to neni, ne?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.11.2013 00:05  24715
Tak možná existuje jen jedna správná úprava mrkve, já nevím...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt