Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ziggy 24.11.2013 19:52  24777
Mam pytel loupanych krevet (takovy velky) .. co se s nima tak jeste da delat krom uvarit a zakapnout limetou?chcem si je dat na stedry den k obedu,tak chci ted otestovat nejaky zajimavy,neslozity recept..

jeste uvazujeme nad muslemi sv.jakuba,pry je podavaji mrazene v makru.. ale s tema uz teda tuplem nevim co udelat..
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 24.11.2013 17:40  24776
ziggy [24774]: Čistě vege je jenom část, ale i ostatní si rádi zobnou zeleniny, saláty a podobně. Počet lidí uvádim jenom kvůli představě kolik zhruba toho budu dělat a jak moc to může bejt náročný a komplikovaný - čiliže množství velké, složitost minimální.
A je to normální, tradiční vánoční večírek :)
shelle Shelle - Good Service 23.11.2013 13:01  24775
Imho vsichni ne, nekteri
ziggy 23.11.2013 12:12  24774
mrcos: a vsech tech 300lidi bude jist repu?vsichni jsou vegetariani?to je nejaka vernisaz nebo co?promin,me to fakt fascinuje :-)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 22.11.2013 23:12  24773
Tigo [24770]: Býložravci, masonežrouti, vegetariáni.
ziggy [24771]: Ne, ten počet je správně. Odhad je cca 250 - 300 člověků, takže se mi moc nechce dělat nic moc složitějšího.
shelle Shelle - Good Service 22.11.2013 19:26  24772
200+ je takova bezna slovenska svatba, ne? :)

Herbikum udelej spalicky z mrkve, okurky a rapikateho celeru s humusem. A myslim, ze Chez Lucie ma nejaky dip s repou, ale priznam se, ze nevim, zda tam je mliko nebo ne.
ziggy 22.11.2013 18:47  24771
mě spíš zaujalo, že někdo dělá mejdan pro 200+ lidí .. nechtěl jsi napsat 20+??
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 22.11.2013 18:34  24770
herbi-co? Neco takoveho by mi na mejdan nesmelo.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 22.11.2013 18:12  24769
Mno, sýr uplně nezavrhuju, uvidíme, co nám řekne Makro :) Ale jde o to, že musím myslet i na obligátní herbivory, někteří ani nesýrujou.
zblunce [24768]: Kuchařku mám samozřejmě v merku ;)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 22.11.2013 17:47  24768
mrcos [24766]: tsss koukni do me kucharky :-))) a toho syru staci fakt trosku, ono treba potom uz je moc vyrazny...
(a nedavno jsem mela cerstvy kozi z lidla a nebyl vubec spatny a ani drahy...)

coz mi pripomina, mam tu prave zbytek toho koziho a lososa, co se musi spotrebovat... jde to k sobe treba do quiche? (se zakysanou smetanou, cibulkou a rajcatky... pripadne trochu zeleneho chrestu z mrazaku?)
shelle Shelle - Good Service 22.11.2013 17:42  24767
Toho syru na tom nemusi byt kilo, staci podrobit. Prava recka feta nebo kozi drobivy.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 22.11.2013 17:37  24766
Chystám se dělat větší než velké množství pečené červené řepy. Budeme mít menší mecheche (cca 200+ lidí) a řepa je jednou z variant, jak neurazit vegetariány. Zatím to vidím na cca 2 - 3 kila řepy, olivolej, balzamikovej ocet, tymián, zabalit do alobalu a péct do měkka. Nějaké kozí sýry a podobné lahůdky nám s největší pravděpodobností nehrozí, neb nás dost tlačí rozpočet. Ale tipy a připomínky bych velmi uvítal. Ocet mám, takže jeho cenu už neřeším.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.11.2013 16:56  24764
Potřebuju koupit vlašské ořechy. Máte někdo vyzkoušený nějaký dobrý a nepředražený zdroj? (Nemyslím tím zdrojem třeba vlastní zahradu, babičku a tak... Resp. pokud něco takového máte a prodáte, můžeme se domluvit.)
ziggy 20.11.2013 10:06  24763
Anka: ještě pekař a zelinář a maj to komplet :)
já včera zabloudila ve Vodičkově ulici do prodejny Sklizeno.cz a jako na první pohled docela dobrý .. takovej malej supermarket s farmářskými produkty, kvalitu a ceny jsem teda nezkoumala, mají docela dost poboček po republice. koupila jsem v rychlosti ciabattu a jako je dobrá.. taky tam je vyzvedávací místo pro mixit.cz asi tomu ještě příště dám šanci
hornblower Hornblower OVÁ - Fish for it! 20.11.2013 00:51  24762
Anka [24761]: to věřím :o)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt