Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
nula nula všetko je tak, ako má byť 25.11.2013 22:20  24787
AiwaiEšte jedny úliky- kokosové:

200 g kokosu, 2 lyžice nastrúhaných piškótovů, 100 g práškového cukru, 80 g masla, 2 lyžice mlieka, 2 lyžice rumu, 1 bíelko,

Krém na plnenie:
60 g mekkého masla, 1 žåtok, 50 g práškového cukru, 1/2 sáčku vanilkového cukru, 2 lyžice rumu.

Gu¾até piškóty na podklad
nula nula všetko je tak, ako má byť 25.11.2013 10:55  24786
AiwaiTak nedávala som ich vlani sem, ale do klubu Vánoce. :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 25.11.2013 10:18  24785
Tak nějakou variaci holandské omáčky k nim můžeš udělat.
ziggy 25.11.2013 10:10  24784
dík
ty svatojakubky když si je dáváme v restauraci, tak ale mívají nějaký sos..
vinyl vinyl - ...jen si hraju 25.11.2013 10:00  24783
ziggyKrevety nevařit, ale restovat na pánvi. Různých marinád najdeš všude hafo, já mám rád s čili papričkou a zázvorem, nerad na sladko. Můžeš obalit v tempuře.Pokud je máš i se skořápkou, vždy před úpravou oloupat a nechat jen ocásek. Ze skořápek udělat vývar a pak udělat nějakou variaci thajské polívky.

Svatojakubky se jen orestujou krátce z obou stran,
nula nula všetko je tak, ako má byť 25.11.2013 09:53  24782
AiwaiDávala som ich sem vlani.

Gaštanové úliky:

1 gaštanové pyré mrazené (200 - 250g)
50g masla
cca 100g najemno zomleté detské piškoty
uvarená a vychladnutá káva na zamiesenie
práškový cukor pod¾a chuti
vaječný likér na plnenie
okrúhle detské piškóty na podstavce
čokoláda na namáčanie

Mätové - mátové úliky

240 g piškóty okrúhle
2 ks napolitánky Mäta (Máta) - v kakaovej poleve - pomelieme
3 PL cukor práškový
2 PL umu (rumu)
6 PL mlieka
100 g masla

Plnka :
1 ks pikao

Ja som práve včera urobila asi 65ks klasických orechových, nie na Vianoce, ale na oslavu 60. narodenín môjho muža, ktorá bude v sobotu. Celý týždeň budem piecť pre cca 60 ¾udí.
aiwai Aiwai alea acta es 24.11.2013 22:24  24781
hrnkove mam nejradsi(nerada vazim)
aiwai Aiwai alea acta es 24.11.2013 22:24  24780
nespecham :-) rada pockam
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 24.11.2013 22:19  24779
Aiwai [24778]: ja pouzivam z hrnickove kucharky... ale u te budu az nekdy v tydnu
aiwai Aiwai alea acta es 24.11.2013 22:18  24778
nemate nekdo dobry recept na vosi hnizda nejlepe bez orechu(ty si necham na jine cukrovi:-)))
ziggy 24.11.2013 19:52  24777
Mam pytel loupanych krevet (takovy velky) .. co se s nima tak jeste da delat krom uvarit a zakapnout limetou?chcem si je dat na stedry den k obedu,tak chci ted otestovat nejaky zajimavy,neslozity recept..

jeste uvazujeme nad muslemi sv.jakuba,pry je podavaji mrazene v makru.. ale s tema uz teda tuplem nevim co udelat..
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 24.11.2013 17:40  24776
ziggy [24774]: Čistě vege je jenom část, ale i ostatní si rádi zobnou zeleniny, saláty a podobně. Počet lidí uvádim jenom kvůli představě kolik zhruba toho budu dělat a jak moc to může bejt náročný a komplikovaný - čiliže množství velké, složitost minimální.
A je to normální, tradiční vánoční večírek :)
shelle Shelle - Good Service 23.11.2013 13:01  24775
Imho vsichni ne, nekteri
ziggy 23.11.2013 12:12  24774
mrcos: a vsech tech 300lidi bude jist repu?vsichni jsou vegetariani?to je nejaka vernisaz nebo co?promin,me to fakt fascinuje :-)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 22.11.2013 23:12  24773
Tigo [24770]: Býložravci, masonežrouti, vegetariáni.
ziggy [24771]: Ne, ten počet je správně. Odhad je cca 250 - 300 člověků, takže se mi moc nechce dělat nic moc složitějšího.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt