Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
nula nula všetko je tak, ako má byť 28.11.2013 08:37  24816
RoyalMne nerobí problém surové mäso. Tatarák milujem. Ale surové, tučné bravčové mi problém robí. Ostatne nebola som sama, bolo nás asi dvadsať a nikomu to nechutilo. :)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 27.11.2013 23:04  24815
nula [24811]: No, syrové maso nechutná každému. Ale myslím si, že je to hodně předsudek. Já mám třeba tatarák rád na čerstvém chlebu, bo tak nejvíc vynikne právě ta chuť masa. Hackepeter se v Německu jí taky jen s houskou či chlebem. Očesnekovaná topinka tu chuť už přebíjí, což je pro někoho "lepší".
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 27.11.2013 23:01  24814
phanny [24813]: Tak pečený hackepeter je prakticky karboš. Má žena si ho takto upravuje, bo syrové nejí.
V NDR nevím, v Zittau ho vídám :o))
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 27.11.2013 22:49  24813
Pečený hackepeter není vůbec špatný :), lepší jak syrovej. V NDR to prodávájí stále.
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 27.11.2013 20:04  24812
no tak tak jsem udělal dnes klasický tatarák - a byl naprosto výtečný. Maso "váleček" z mladého býčka. mňam! :-)
nula nula všetko je tak, ako má byť 27.11.2013 19:54  24811
Ja si to z Berlína pamätám, ako pomletý surový bôčik, bolo to plné surového tuku s bravčovým pachom, osolené a trocha okorenené a dali k tomu len neopečený chlieb. Bola som vtedy tehotná a skoro som sa pototo aj bez ochutnania, ale podobne to mali aj ostatní netehotní našinci. :) My sme ich predtým v Bratislave zobrali na tatarský biftek a oni bohorovne povedali, že nás pozývajú tiež na tatarák.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.11.2013 19:36  24810
Vlastně ne, v té by byl aspoň kousek hovězího.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.11.2013 19:36  24809
Já bych tomu řekla syrová sekaná.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 27.11.2013 16:33  24808
Já bych to nazval "Chumelenice" :-D
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 27.11.2013 15:26  24807
já bych to prohnalá pánví:-)
nula nula všetko je tak, ako má byť 27.11.2013 14:55  24806
RoyalTak toto nám v NDR ponúkali a hovorili tomu tatarák. Skoro sme sa pozvracali. :)
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 27.11.2013 06:55  24805
Royaldík, tohle se kdysi dělalo v NDR, i prodávalo v krámech. Bylo to dobré - zkusím
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 26.11.2013 22:35  24804
puschpull [24799]: Hackepeter (UTFG). Já připravuji takhle: půl na půl bůček s pleckem, pomlít na hrubo, osolit, opepřit, já dávám žloutek (na čtvrt kila směsi jeden), smíchat s drceným česnekem a najemno nakrájenou cibulí. Mažu na rozpůlenou housku nebo topinku, možno oplácat nakrájenou cibulí navrch.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 26.11.2013 20:41  24803
nakonec tapenáda, na pečivo to namažu
po dvou víkendech velkýho vaření nějak nemám náladu zadělávat na domácí pečivo ;)
ziggy 26.11.2013 19:51  24802
Vanda: focaccia?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt