Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 9.12.2013 11:53  24904
Tak prvni dve riznuti mame stejna :) Ale ona ma nefer vyhodu, ze tma ma ten kostal ci jak se tomu odborne rika. Akorat ja chci kolecka, tak asi zase objednam ten loupokrajec. Nicmene krajela to pekne. Jen me lehce znervoznil nazev videa vedle: 'EZ way to peel, cut Pineapple,removing eyes'.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 9.12.2013 11:16  24903
Dík, budu mít menší odpad.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 9.12.2013 10:53  24902
Ehm, první odkaz na tytrubko.https://www.youtube.com/watch?v=GViaOUTC3rY&feature=youtube_gdata_player
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 9.12.2013 10:48  24901
shelleRučně. Chce to ostrej nůž. Ale dobrej fígl na to maj asiati, loupou to nějak do spirálky, ale to jsem ještě neodkoukal.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 9.12.2013 01:11  24900
phanny [24876]: Nojo, tak to jsou profi záležitosti, doma špičky neděláme :o))
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.12.2013 00:18  24899
Foxka [24898]: Nedělila, vzala jsem nejmenší, co bylo.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 9.12.2013 00:05  24898
Anka 24892Jak jsi dělila to vajíčko? Vapadá to zajímavě a možná bych to taky zkusila z poloviční dávky.
shelle Shelle - Good Service 8.12.2013 23:18  24897
phannyA jak krajis ananas? Mas ten rucni krajec loupac nebo nejaky eletricky ci to delas rucne? Nam se ted rozbil ten plastovy loupokrajec a rucne jsem to chtela rozkopnout.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 8.12.2013 23:11  24896
phanny [24894]: A mně to i chutná.
shelle Shelle - Good Service 8.12.2013 23:07  24895
Povidla urcite lepsi.

Proc v CR tak frci davat vsude pudink?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 8.12.2013 22:02  24894
Makové cukrovíto se mi líbí!
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 8.12.2013 17:33  24893
Zapomněla jsem na postup na krém:
Uvařte z mléka a pudinkového prášku hustý krém. Až vychladne, prošlehejte ho s máslem utřeným s cukrem.

(Mimochodem, píšou, že péct 15 min. na 180 st. Kdybych to pekla tak dlouho, tak z toho mám oharky. Poloviční čas úplně stači.)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 8.12.2013 17:31  24892
Makové cukroví300 g hladké mouky
250 g moučkového cukru
250 g másla
250 g pomletého máku
1 vejce

Udělat těsto, vychladit, vyválet (silnější plát je lepší) a vykrajovat.

Podle receptu by se to ještě mělo slepit pudinkovým krémem a potřít citrónovou polevou, ale to se mi k tomu nehodí. Spíš bych použila povidla. Ale Wronski to chce jako sušenky, tak to má mít.

Na slepení:
400 ml mléka
1 a 1/2 sáčku vanilkového pudinku
150 g cukru


Dělala jsem těsto z poloviční dávky a myslím, že to úplně stačí. Ale je teda fakt, že to neslepuji, tak toho mám jednou tolik :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 8.12.2013 10:17  24891
Másla s kravičkou nebo s kopretinou jsou fujky.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 7.12.2013 22:03  24890
akce v Bille je belgické máslo, koukala jsem v pátek a nekoupila, nepotřebuju máslo, co dva roky jezdí kolem světa.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt