Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.12.2013 19:41  25012
zblunce [25011]: Tak to může být bezva polévka :) (Ale jinak i u Vaňka se snažím neřídit se slepě a piluji podle vlastní chuti. Také to v některých receptech přehání s máslem, tak se to snažím udržovat v nějakých jedlých mezích. Např. kuře na paprice jsem podle něj dělala, mastnoty jsem výrazně ubrala a bylo dokonalé.)

Jediné, co mi zatím opravdu nevyšlo, jsou houskové knedlíky. Ale ty já jiné ani nezkoušela, tak neumím posoudit, jestli je to receptem nebou mojí technikou. Nezkoušel jste je někdo? Já je dělala dvakrát a pokaždé stejně divné. Problém jsem viděla v příliš tuhém a suchém těstě, které nejde propracovat do hladké šišky. Už před uvařením praská (jako že se to těsto v některých místech prostě nespojí a rozlepuje se). Výsledkem je hodně tuhý a popraskaný knedlík.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 29.12.2013 15:29 - Oblíbené kluby (19:46) 25011
delala jsem celerovou polevku podle Vanka a prisla mi hodne citronova :-( skoro v tom ten celer nebyl citit...
aiwai Aiwai alea acta es 28.12.2013 23:13  25010
normalne mrazim jen sem je nezkousela potom slehat
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 28.12.2013 23:02  25009
Tak pokud z nich peče Maryna. :-) Její blog taky miluju...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 28.12.2013 23:01 - Oblíbené kluby (19:46) 25008
Teketapa [25007]: ja to nekde cetla a pry jo... kdyz jsem se koukala i na ruzne kucharske blogy, tak treba ma oblibena maryna z nich v pohode pece...
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 28.12.2013 22:47  25007
zblunce: Tak mrazit bílky by mě nenapadlo... vážně jsou pak použitelné?
shelle Shelle - Good Service 28.12.2013 22:36  25006
zblunce [25005]: To je fakt. kdyz ja jsem desny nemrazic, takze ja bych je pak za pul roku vyhazovala. I kdyz je to vejce, to bych vyhazovala po mesici, vlastne bych ho vubec nemrazila, kdyz o tom tak premyslim :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 28.12.2013 22:32 - Oblíbené kluby (19:46) 25005
Shelle [25003]: tak jestli jsem to dobre pochopila, chut na sladke nema ted po Vanocich... za mesic treba chut na bilkovou babovku bude :-) nebo je prida o Velikonocich do nadivky...
aiwai Aiwai alea acta es 28.12.2013 22:21  25004
ja z nich delam kapani do polevky.Pridam mouku a kapu:-))
shelle Shelle - Good Service 28.12.2013 21:51  25003
A co s nimi pak?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 28.12.2013 21:40 - Oblíbené kluby (19:46) 25002
Teketapa [24996]: strcit je do mrazaku :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.12.2013 21:00  25001
Dostala jsem pěknou malou pánvičku. Teď už jsem někde sehnat to pořádné maso.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 28.12.2013 20:29  25000
Wronski, vylejt je mi právě líto. :-) A sladké už nemůžu ani vidět... Našla jsem tip na pomazánku, takže z nich spáchám nějakou pomazánku... Pokud by měl někdo ještě nápad co s nimi jiného naslano budu vděčná. Oblíbili jsme si špagety carbonara a creme brulee, takže mi asi budou zbývat poměrně pravidělně...
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 28.12.2013 20:18  24999
Teketapa - majonézu?...nebo jestli nechceš nic za syrova,tak bílkovou buchtu :-)
ziggy 28.12.2013 20:13  24998
co s bílkyhttp://zena.centrum.cz/recepty/fotogalerie/2013/12/03/cukrovi-zustali-vam-vajecne-bilky-upecte-si-orehov/#utm_source=centrumHP&utm_medium=stylebox&utm_campaign=B&utm_term=position-4
původně jsem chtěla udělat s bílky tohle, nakonec jsem je kvuli nemoci dala mamce .. ale chci si tenhle recept schovat na příští rok

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt