Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ziggy 30.12.2013 16:59  25031
nad pekarnou premyslim co jsme se prestehovali do vetsiho,ale nejak se nemuzu rozhoupat... spis bych ji pouzivala na to zadelavani a pekla chleba v troube.. jaky mam pak pozadovat parametry po tom stroji?
shelle Shelle - Good Service 30.12.2013 14:24  25030
vinyl [25027]: Uz je to sesty den, pujde do ksoe pozitri :) Noky do priste zkusim nastudovat, kdyz to je zase neco pro me patlu :)

Borrasca [25028]: Tak to rozhodne. Nas Kenwood je take stale na lince, do zadne skrine bych ho chudaka niky nezavrela, je to clen rodiny.

Anka [25029]: Nasi maji pekarnu na lednici, jednu dobu ji meli na lince, ale pak prisel odstavnovac, toaster a dalsi a musela do vysin. Ale ja bych radsi dala pryc tech jejich deset konvi na caj a dala si tam pekarnu :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 30.12.2013 10:23 - Oblíbené kluby (16:26) 25029
Opravdu jediné místo, kam bych ji mohla v tuto chvíli dát je sklep. S bytem ve 4. patře poněkud nepraktické. Ve sklepě nepoužívám ani sušárnu. Jsem líná.
borrasca Borrasca Kdo je čistý - do příkopu! 30.12.2013 10:10  25028
V pekarne taky delam jen testo, rucne ho nejsem schopna poradne zpracovat. Mam ji v komore, ale pouzivam docela casto. A na skvarky mi prijde celkem neprakticka, klasicky v kastrolu na sporaku je to rychlejsi :-) A stejne si jednou poridim robota KitchenAid, ale ten si trvale misto na lince zaslouzi :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 30.12.2013 09:38  25027
Shellejestli se ti ta ricotta ještě nezkazila, udělej noky
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 30.12.2013 09:05  25025
pekárnu jsme chtěli v době, kdy byl ve Stráži problém koupit v poledne pečivo
a pekli jsme chleba dost často

teď peču chleba i housky v troubě, ale jako zadělávadlo těsta jest pekárna využívána neustále a často ... a ještě sem vstupuje faktor načasování ... 40 minut po opuštění postele tahám z trouby křupavé housky
scalex Scalex 30.12.2013 02:13  25024
U té pekárny je ale ten rozdíl, že to fakt na té lince nemusí být, ani když se to používá. My ji máme uloženou ve skříni na chodbě a když ji chceme použít, odneseme ji prostě k nějaké volné zásuvce, tam ji položíme, vyndáme z ní nádobu, do té na lince naházíme ingredience a pekárna si pak pracuje kdesi z dohledu a my si k ní přijdeme až ve chvíli, kdy pípne, že má hotovo.

Používáme pekárnu tak 1-2x týdně a rozhodně si nedovedu představit, že bychom takový velký neskladný bazmeg měli mít celou dobu někde vystavený nebo že by nám zabíral v kuchyni úložný prostor, kde potřebujeme mít věci _opravdu_ po ruce.

Ta naše pekárna stála kolem dvou litrů a když si spočítám, kolik hodin únavného hnětení docela suchých těst nám ušetřila, tak bych znovu neváhal s pořízením ani minutu. A vzhledem ke zkušenosti se škvarky to můžu jen podtrhnout. Až je mi líto, že naše rodina nemá větší spotřebu sádla, protože bych nejraději škvařil co týden. 8^)
shelle Shelle - Good Service 30.12.2013 00:24  25023
No vzdyt to pisu stejne :)

Ja zase ted nemam kam dat chlebnik, mame ho na stole, ale jak tu nekoho mame, musi pryc a to jsou pak vecna skatulata. Protoze tu j ena parnim hrnci, tu na robotu, vzdy nekde, kde prekazi, protoze tam neco s tim chci delat.

Jedine vyndavani / zandavani, co uznavam, je takova ta skrinka s roletou na lince, jak tam je vse zapojene a jen se to vytahne pred tu roletku.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 30.12.2013 00:13 - Oblíbené kluby (16:26) 25022
Shelle [25021]: Ve skříňce na to nemám místo tuplem. (Tyčák ve skříňce mám a vyndávám ho, mít tam topinkovač, tak na něj kašlu. Nedokážu vysvětlit ten rozdíl...)
shelle Shelle - Good Service 29.12.2013 23:34  25021
Tak to me vyndavani pudi. Co se nevejde na linku, nepouzivam. Mozna u tycaku bych udelala vyjimku, ze by mohl viset na dverich skrinky, ale ten stale nemam, ze.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 29.12.2013 23:24  25020
Anka [25019]: ja jsem si to taky myslela, ale ted mam treba toustovac nebo tycovy mixer ve skrince pod linkou a nejak mi nedela problem je vyndat...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.12.2013 23:23 - Oblíbené kluby (16:26) 25019
Až budu mít pocit, že pro ni mám využití, vezmu si tu máminu, která v ní dělá jen ty knedlíky (na ty jí to dvakrát za rok klidně půjčím). Není to póza, prostě pro sebe za ty prachy nevidím dostatečné využití. A to místo je další zásadní důvod. Spotřebiče mají stát neustále připraveny k boji, jinak jsou k ničemu. A žádné vhodné místo, kde bych tento krám chtěla mít, tu už fakt nevidím.
scalex Scalex 29.12.2013 23:08  25018
Kdo mluví o kuchyni? Pekárna může běžet kdekoli, kam se jí přivede elektřtina. Třeba v koupelně na zemi.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 29.12.2013 23:02  25017
Scalex [25016]: tak ono jde spis o to, ze kuchyn neni nafukovaci :-)
scalex Scalex 29.12.2013 22:58  25016
Škoda takové posy; kdybys viděla (a ochutnala) ty škvarečky, co jsem v pekárně posledně vyškvařil... nebo domácí marmeláda z pekárny... No a samozřejmě těch kynutých těst, co jsme v tom nadělali. Akorát jsme v tom teda už asi tři roky nic neupekli. Ale na to ostatní je to geniální. 8^)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt