Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 31.12.2013 21:55  25039
Ja delam rizoto vzdy bez poklicky, ani si moc neumim predstavit jak by to probihalo s poklickou, kdyz u toho musis celou dobu byt a podlevat to vyvarem..
shelle Shelle - Good Service 31.12.2013 14:40  25038
Jj, rukola. Jin ak ten syr tam dej takovy ten s konzistenci luciny bez bile plisne. A repa nakladana v octe jsou u nas takove koule jen proste. Nevim, jestli ceska neni vic do sladka. A strouha se nahrubo.


Varite rizoto s poklkci nebo bez? Ja bez a vzdy mi trva dele to uvarit nez v receptu. Tak jestli to mam mezi dolevanim vzdy priklapet?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 31.12.2013 12:12  25037
Pěkná variace na téma řepa s kozím sýrem. Rocket je roketa, rukola...

Na Nový rok budem dělat vepřové fritky z kolena avepřových nožiček a jako příloha poslouží "reliš z červené řepy", kde se řepa výborně páruje s křenem.

"For the beetroot relish, peel and grate the raw beetroot, sprinkle with salt and leave to stand for 30 minutes. Rinse off the salt. Sweat the onion in a splash of hot olive oil with some salt and freshly ground black pepper until softened but not coloured. Add the wine vinegar, wine and grated beetroot, and stir. Cover and cook until reduced. Uncover and fold in the horseradish with sugar, salt and freshly ground black pepper to taste. Set aside."

http://www.bbc.co.uk/food/recipes/crubeenspigstrotters_86182
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 31.12.2013 12:00  25036
Shelle, díky za recept, dneska to udělám k véče. Co přesně znamená "wild rocket"? Dám do toho a na to ještě parmezan. Díky.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 31.12.2013 00:27  25035
díky!
shelle Shelle - Good Service 30.12.2013 23:48  25034
Baking Parchment, beru cokoli, co maji v regalu. Foil je alobal a jeste parchment lined foil je alobal s pec papirem.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 30.12.2013 23:35  25033
Dotaz (asi nejspíš na Shelle) :)Pod jakým názvem se v Anglii prodává pečicí papír? A tip na nějakou značku?
shelle Shelle - Good Service 30.12.2013 18:55  25032
Delala jsem dnes rizote z cervene repy a na to, ze tam nebylo maso, bylo dobre. Minuly bezmasy pokus me moc nebral. Udelala jsem si na to vlastni zeleninovy vyvar teda. http://inspiration.sainsburys-live-well-for-less.co.uk/recipes/beetroot-risotto/
ziggy 30.12.2013 16:59  25031
nad pekarnou premyslim co jsme se prestehovali do vetsiho,ale nejak se nemuzu rozhoupat... spis bych ji pouzivala na to zadelavani a pekla chleba v troube.. jaky mam pak pozadovat parametry po tom stroji?
shelle Shelle - Good Service 30.12.2013 14:24  25030
vinyl [25027]: Uz je to sesty den, pujde do ksoe pozitri :) Noky do priste zkusim nastudovat, kdyz to je zase neco pro me patlu :)

Borrasca [25028]: Tak to rozhodne. Nas Kenwood je take stale na lince, do zadne skrine bych ho chudaka niky nezavrela, je to clen rodiny.

Anka [25029]: Nasi maji pekarnu na lednici, jednu dobu ji meli na lince, ale pak prisel odstavnovac, toaster a dalsi a musela do vysin. Ale ja bych radsi dala pryc tech jejich deset konvi na caj a dala si tam pekarnu :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 30.12.2013 10:23 - Oblíbené kluby (21:07) 25029
Opravdu jediné místo, kam bych ji mohla v tuto chvíli dát je sklep. S bytem ve 4. patře poněkud nepraktické. Ve sklepě nepoužívám ani sušárnu. Jsem líná.
borrasca Borrasca Kdo je čistý - do příkopu! 30.12.2013 10:10  25028
V pekarne taky delam jen testo, rucne ho nejsem schopna poradne zpracovat. Mam ji v komore, ale pouzivam docela casto. A na skvarky mi prijde celkem neprakticka, klasicky v kastrolu na sporaku je to rychlejsi :-) A stejne si jednou poridim robota KitchenAid, ale ten si trvale misto na lince zaslouzi :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 30.12.2013 09:38  25027
Shellejestli se ti ta ricotta ještě nezkazila, udělej noky
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 30.12.2013 09:05  25025
pekárnu jsme chtěli v době, kdy byl ve Stráži problém koupit v poledne pečivo
a pekli jsme chleba dost často

teď peču chleba i housky v troubě, ale jako zadělávadlo těsta jest pekárna využívána neustále a často ... a ještě sem vstupuje faktor načasování ... 40 minut po opuštění postele tahám z trouby křupavé housky
scalex Scalex 30.12.2013 02:13  25024
U té pekárny je ale ten rozdíl, že to fakt na té lince nemusí být, ani když se to používá. My ji máme uloženou ve skříni na chodbě a když ji chceme použít, odneseme ji prostě k nějaké volné zásuvce, tam ji položíme, vyndáme z ní nádobu, do té na lince naházíme ingredience a pekárna si pak pracuje kdesi z dohledu a my si k ní přijdeme až ve chvíli, kdy pípne, že má hotovo.

Používáme pekárnu tak 1-2x týdně a rozhodně si nedovedu představit, že bychom takový velký neskladný bazmeg měli mít celou dobu někde vystavený nebo že by nám zabíral v kuchyni úložný prostor, kde potřebujeme mít věci _opravdu_ po ruce.

Ta naše pekárna stála kolem dvou litrů a když si spočítám, kolik hodin únavného hnětení docela suchých těst nám ušetřila, tak bych znovu neváhal s pořízením ani minutu. A vzhledem ke zkušenosti se škvarky to můžu jen podtrhnout. Až je mi líto, že naše rodina nemá větší spotřebu sádla, protože bych nejraději škvařil co týden. 8^)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt