Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 1.1.2014 15:38  25052
Tak ty si muzes stat u sporaku, jak dlouho chces.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.1.2014 15:32 - Oblíbené kluby (10:20) 25051
Shelle [25050]: Já to nikdy nestopuju. Prostě to dělám tak dlouho, až to vypadá, jak má.
shelle Shelle - Good Service 1.1.2014 15:11  25050
PhannyTo jsem rada, zenejsem sama. Po tech 25 min to totiz neni ani al dente, ze treba bych mela pocit, ze to je malo mekke, je to regulerne tvrdy proste.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 1.1.2014 12:51 - Oblíbené kluby (10:08) 25049
Anka [25046]: ja bych prave chtela tu karamelovou polevu :-) jako krem tam klidne dam zloutkovy nebo ten ze salka, ale ta poleva... :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.1.2014 12:43 - Oblíbené kluby (10:20) 25048
Mě by zase zajímal recept na nějakou čokoládovou polevu na dorty, která se dobře roztírá a přitom tuhne do lámava. Pokud to phanny tedy nedělá z nějakých prefabrikátů, které jen rozpustí.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.1.2014 12:38 - Oblíbené kluby (10:20) 25046
zblunce [25045]: Kdyby ti stačili věnečky, tak mi naprosto dokonale vyšel Vaňkův recept, někde jsem tu dávala i fotku. Krom věnečků jsem dělala i malé bobánky, které zafungovaly vlastně jako profiterolky, špičatou plničkou jsem do nich nacpala náplň a bylo to boží.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 1.1.2014 12:31 - Oblíbené kluby (10:08) 25045
phannynepodelil by ses o recept na vetrniky? rikala jsem si, ze bych zkusila udelat mini na nejakou oslavu...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.1.2014 12:08 - Oblíbené kluby (10:20) 25044
Nepřiklápím, není kdy, věnuji se mu téměř nonstop.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 1.1.2014 11:55  25043
Jo, nepřiklápím...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 1.1.2014 11:54  25042
Rizotto vždycky taky vařím mnohem déle než je napsáno v receptech :). Netuším proč.
ziggy 1.1.2014 11:13  25041
rizoto taky přiklápim až po dovaření, aby trochu došlo ..
shelle Shelle - Good Service 1.1.2014 01:07  25040
No zaklopis mezi podlevanim :)

Tak uz listuji :) http://www.amazon.co.uk/The-Hummingbird-Bakery-Home-Sweet/dp/0007413599/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1388531167&sr=8-1&keywords=hummingbird+bakery
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 31.12.2013 22:55  25039
Ja delam rizoto vzdy bez poklicky, ani si moc neumim predstavit jak by to probihalo s poklickou, kdyz u toho musis celou dobu byt a podlevat to vyvarem..
shelle Shelle - Good Service 31.12.2013 15:40  25038
Jj, rukola. Jin ak ten syr tam dej takovy ten s konzistenci luciny bez bile plisne. A repa nakladana v octe jsou u nas takove koule jen proste. Nevim, jestli ceska neni vic do sladka. A strouha se nahrubo.


Varite rizoto s poklkci nebo bez? Ja bez a vzdy mi trva dele to uvarit nez v receptu. Tak jestli to mam mezi dolevanim vzdy priklapet?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 31.12.2013 13:12  25037
Pěkná variace na téma řepa s kozím sýrem. Rocket je roketa, rukola...

Na Nový rok budem dělat vepřové fritky z kolena avepřových nožiček a jako příloha poslouží "reliš z červené řepy", kde se řepa výborně páruje s křenem.

"For the beetroot relish, peel and grate the raw beetroot, sprinkle with salt and leave to stand for 30 minutes. Rinse off the salt. Sweat the onion in a splash of hot olive oil with some salt and freshly ground black pepper until softened but not coloured. Add the wine vinegar, wine and grated beetroot, and stir. Cover and cook until reduced. Uncover and fold in the horseradish with sugar, salt and freshly ground black pepper to taste. Set aside."

http://www.bbc.co.uk/food/recipes/crubeenspigstrotters_86182

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt