Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
scalex Scalex 8.1.2014 07:22  25113
Royal: problém je, že narazit na vanilkový cukr (tedy výrobek z cukru a pravého vanilkového lusku) je čím dál vzácnější, skoro všude mají cukr vanilinový, kde je to vanilkové aroma umělé. Vanilinový cukr je levnější, vanilkový o poznání dražší a vyrobit si tedy doma pravý vanilkový cukr je ekonomicky výhodnější.

Nemluvě o tom,že prodávaný vanilkový cukr bývá krystalový, já mám ale rád třeba vanilkovou verzi cukru moučka - na pocukrování štrúdlů a podobných dezertů je to vynikající.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 7.1.2014 23:54  25112
Vanilkový cukrse snad kupuje v takových malých sáčkách, podobně jako kypřící prášek nebo skořicový cukr. Za 64 let mého života mě nenapadlo ho vyrábět.
shelle Shelle - Good Service 7.1.2014 11:46  25111
BigDejvidJinak moje velmi oblibene brownies jsou tyhle http://www.goodtoknow.co.uk/recipes/433316/Hummingbird-Bakery-raspberry-cheesecake-brownie Akorat doma jsem se s tim jeste nepatlala :)
shelle Shelle - Good Service 6.1.2014 21:02  25110
Me na amazonu zaujalo, ze u neceho v popisu psali, ze ten samy model ma pro ruzne zeme ruzne vykony.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 6.1.2014 18:55  25109
O těch nových nevím nic, zdá se že překopali celou řadu. MR5xx, byl dříve MR 65XX a dělali to snad 10 let pořád stejně. Tam byl výkon 600W naprosto vyhovující.
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 6.1.2014 12:14  25108
phanny [25107]: takze rikas, ze ta 5kova rada staci, 7kova netreba?
Kouknu, jestli se da jeste sehnat ten starsi MR model...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 6.1.2014 09:22  25107
Aha, řada MR už se nedělá, tak potom nevím. MQ vypadá jinak, ten nemám vyzkoušený. Ale za MR5xx (příslušenství dle libosti) dám ruku do ohně. Na českém netu se ještě nechá koupit.
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 5.1.2014 23:07  25106
phanny [25100]: a kteryho?
borrasca Borrasca Kdo je čistý - do příkopu! 5.1.2014 15:57  25105
Vnitřek lusku vydlabu a promíchám s cukrem a ten prázdný lusk hodím do toho cukru, ovoní se to pěkně.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 5.1.2014 14:07  25104
to je mi jasný, že to je na dlouho .. na kitchenette.cz ho mixuje celej s cukrem, bych asi zavařila mixér:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 5.1.2014 13:17 - Oblíbené kluby (22:43) 25103
Teketapa [25102]: A nemysleli vydlabat ho a ten vnitřek pořádně promíchat s cukrem? Jinak lusk v cukru (přiměřeném množství) mi fungoval, ale je lepší nechat ho tam dlouho a pak teprve používat. Ne že ráno strčím lusk do cukru a odpoledne peču.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 5.1.2014 13:14  25102
Někde jsme četla promixovat ho s cukrem... ale nějak si nedovedu představit jestli se ten lusk rozmixuje fakt na poživatelno...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 5.1.2014 13:12  25101
děláte domácí vanilkovej cukr? Stačí dát lusk do cukru, není to slabé?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 5.1.2014 08:39  25100
Vem Brauna, ten je parádní.
shelle Shelle - Good Service 5.1.2014 01:40  25099
Jo, ten kenwood jsem nasla jako orvni obrazek se vsim, cetla jsem ,ze se rozbiji.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt