Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 8.1.2014 23:38  25130
Scalex [25129]: Ve vší úctě k tvému receptu s pomalu vařenými žloutky a brendy bych s dovolením zůstal u svého receptu, podle něhož se nic nevaří. Jen ušleháš deset žloutků s lžící cukru a jedním vanilkovým (užívám obyčejně Oetker, protože je nejblíž). Posléze přimícháš dvě Salka a třičtvrtě litru tuzemského Božkov.
Vzhledem k tomu, že při každé příležitosti vyrábím pro rodinu a přátele cca deset litrů, dovoluji si tušit, že tento tlamolepný rychloser má svůj okruh příznivců.
scalex Scalex 8.1.2014 22:04  25129
Royal: To si myslí spousta lidí, že je to buřt. Než ochutnají vaječňák s pomalu vařenými žloutky ve vodní lázni, ochucený pravou vanilkou přímo z lusku a s brandy místo tuzemáku. On i vaječňák může být jiný než tlamolepný rychloser s umělou vanilkou.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 8.1.2014 21:46  25128
No, já vanilinový cukr používám jen do vaječňáku, a tam je mi buřt, jestli je to syntetika či vanilka.
shelle Shelle - Good Service 8.1.2014 20:42  25127
Jj. Slane.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 8.1.2014 20:40  25126
Mně to taky chutná. (Mažu na něj jahodový džem Schwartau nebo jak se to...)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 8.1.2014 20:37  25125
a ma byt chutove slane?
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 8.1.2014 20:27  25124
Jo ho koupim u M&S
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 8.1.2014 19:56  25123
My ho mame dost radi :)

Napr. klasicky americky peanut butter & jelly sendvic miluju - otoustovat chleba (spis bily), namazat burakovym maslem a dzemem (IMO nejlepsi jsou cervene dzemy - malina/jahoda apod., spis sladsi). V druhe linii pak jsou ruzne Reese's produkty, ale to nevim jestli v CR prodavaji.
ziggy 8.1.2014 19:53  25122
ad burákové máslo - nepochopila jsem, proč z toho američani tak učůrávaj. taky jsem zjistila, že když to před nějakým řekneš, tak je schopnej se urazit a pár hodin s tebou nemluvit :-))
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 8.1.2014 19:26  25121
Jsem dneska udelal ty fazolove brownies. Mne to chutna.

Co rikate na burakove maslo? Ja mam k tomu trosku odpor, ale zase me to laka vyzkouset.. Tak to asi zkusim :-)
shelle Shelle - Good Service 8.1.2014 15:23  25120
Scalex [25113]: Ha, dobra pripominka, my doma vzdy meli lusk v mouckovem cukru, takze kdyz jsem v Anglii koupila vanilkovy cukr v doze, tak jsem nechapala, ze je krystal.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 8.1.2014 15:21  25119
od Antonína mám právě dva lusky
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 8.1.2014 11:00  25118
Já mám vanilku odtud, kupovali jsme toho víc, takže to vyšlo finančně docela příjemně. Vanilka IMHO dobrá. Těžko říct, co je v tom Tesco za vanilkový prášek. Některé zdroje prodávají vyškrábaný a dosušený vnitřek, jiné umleté celé lusky.
Stejně se mi nejvíc líbí varianta "piksla cukru + vanilkový lusk(y)" :)
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 8.1.2014 10:33  25117
rychlonoh [25116]: Jestli tam je něco takového , tak vyjde 15 gramů na 105 kč a zbytek je cukr :-) To je slušnej zisk...
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 8.1.2014 10:27  25116
docela by me zajimalo jak to je, kilo vychazi na 395 kč, je tam podle toho co pisou 15 gramu vanilkoveho prasku..
kdyz se podivam na antonina tak jeden deset gramu vyjde na 336 kč
http://www.koreni.cz/obchod/jednodruhove-koreni/vanilka-1-lusk
no je otazka co mysli tim Vanilkovym praskem jestli je to cista vanilka

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt