Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ziggy 22.1.2014 15:40  25259
já je tak pekla, když byl filip ještě menší a nechtěla jsem aby je měl vyloženě smažený z pánve, v troubě mi to přišlo takový snesitelnější na trávení, nechci psát přímo zdravější, ale asi to jako je zdravější způsob přípravy..
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 22.1.2014 14:22  25258
zblunce Kdysi jsem semtam bramboráky v troubě pekla. Teď už ale dlouho ne, ty klasické mi přece jen chutnaly víc. V troubě jsou, ač v podstatě stejné těsto trochu jiné, jednak mi vycházely sušší a jednak se vůbec ta chuť lišila. Babička je prý pekla ještě s jablky, ale to už si nepamatuju.

Ale vlastně díky za tip, po čase zase zkusím, protože mě dost nebaví stát u pánve :)
shelle Shelle - Good Service 21.1.2014 21:52  25257
No, ja ho mam od nedele, kdy jsem ho nezamrazila, takze zitra uz se musi snist, nicmene asi udelam zase to repove rizoto, kdyz me nic neosviti.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 21.1.2014 21:24  25256
jinak delala jsem k veceri oblozenou kvetakovou placku (prici se mi tomu rikat pizza) a fakt docela dobry... jen davat bacha, v te troube ta obloha je max 10 min, tak aby se to stihlo udelat :-)

mimochodem, delate nekdo bramboraky v troube?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 21.1.2014 21:11  25255
Shelle [25254]: no jestli nevis co s nim, strc si ho v malych porcich do mrazaku, bude se hodit... jinak ruzne polevky - cizrnova, kapustickova, hraskova, mrkvova s pomerancem... :-)
shelle Shelle - Good Service 21.1.2014 19:21  25254
Pripominam se s tim zeleninovym vyvarem, nejak nemam napad.
shelle Shelle - Good Service 20.1.2014 16:04  25253
ziggy [25252]: proste klasika, jako u vseho musis cist slozeni, at vis, co kupujes.
ziggy 20.1.2014 16:01  25252
aha, tak to jsem se zas dozvěděla něco novýho, dík ..
shelle Shelle - Good Service 20.1.2014 15:42  25251
phannyTak on vysledny podil je 40-50%, ne? Z ejako je to 50-60g ovoce na 100g produktu pri vyrobe, ve vysledku pak je vic cukru v tom slozeni?

Ten Dalfour ma myslim fruktozu, neni to take dzem/marmelada, ale rikaji tomu fruit spread.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.1.2014 15:35  25250
Podíl ovoce v marmeláděBacha na 70% a víceprocentní marmelády. Aby nebyly řídké nebo málo sladké, jsou ztužované a bývají slazené sladidly nebo fruktózou.
shelle Shelle - Good Service 20.1.2014 14:52  25249
ziggy [25246]: Ziggy, maji 50-60g ovoce na 100g dle druhu.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 20.1.2014 14:37 - Oblíbené kluby (19:41) 25248
já, když dělám rybízovou marmeládu doma, tak dávám ovoce:cukr 1:1
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 20.1.2014 14:32  25247
50 % už je docela OK, o moc víc nenajdeš. Cukr je konzervant.
Myslím, že víc než 60 % jsem ještě nekoupila. Také je dobré koukat na to, jestli v jahodové jsou jen jahody a není to nahnáno třeba jablečnou dření.
ziggy 20.1.2014 13:56  25246
koupili jsme ty Bonne maman a chutnaj mi. jen mě trochu na etiketě zarazilo, že na 100g výrobku připadá jen 50g ovoce .. to bych čekala tak nějak víc ..
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 20.1.2014 13:45 - Oblíbené kluby (19:41) 25245
ziggyněkdo si pochvaluje tyhle marmelády.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt