Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ziggy 9.2.2014 20:24  25354
jako ja vim ze se da sehnat,treba jedna moje kamaradka to pece.. me spis rozciluje,ze kvuli chlebu za pade projedu stovku (prehanim) na benzinu :-) nozicky bych si ubehala...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.2.2014 20:13 - Pošta (20:12) 25353
Zlivický chléb
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.2.2014 20:10 - Pošta (20:12) 25352
ziggy [25351]: Našli jsme, že je to kváskový chléb. Já kupuji zlivický chléb ve farmářské prodejně a vypadá téměř stejně, jen je asi trošku tmavší. Je to jeden jeden z mála chlebů, který mi chutná. A dá se jíst mnoho dní.
ziggy 9.2.2014 19:54  25351
Wronski: jo, to vypadá docela podobně .. zajímavý jak to pořád tahá z toho plamene tam a zpátky :-) a dostala jsem chuť na ten chleba .. proč se tady tohle normálně neprodává, kruci
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 9.2.2014 19:30  25350
ziggy [25346]: totok
ziggy 9.2.2014 17:53  25349
aha, takhle je dělám taky, to jsem ani netušila, že je nějakej ofiko postup :)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 9.2.2014 17:39  25348
Míchaný vajíčka dělám už léta plus mínus takhle. Žádný dlouhý sraní s vodní lázní, a přitom žádný hnusný vysušený dusivý žmolky...
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 9.2.2014 14:09  25347
Ja na ty pomaly vejce nemam trpelivost, vetsinou si je delam jako rychlovku, kdyz mam hlad a chci neco teplyho a neni cas se s nima crcat :)
ziggy 9.2.2014 13:01  25346
to jsou ty ve vodní lázni? jako že ne přímo na pánvi ale ve "dvojitým" hrnci? no víte jak to myslim, se nemůžu vyžvejknout
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 9.2.2014 12:56  25345
Jo, michana vajicka od Ramseyho jsou super... souhlas. Na to jsem zapomnel. Od te doby uz je jinak nedelame.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 9.2.2014 12:22  25344
Ještě jsem zapomněl zmínit vajíčka. Od té doby, co jsem zkusil udělat míchaná vajíčka podle Ramseyho - tzn. dělat pomalu, hodně míchat, přidat kysanou smetanu (dávám žervé a pecorino) -, jsem zjistil, že to může být něco, na čem si pochutnám. A že to nemusí být dusivé vysušené hrudky s těžko stravitelnou smaženou cibulkou, jak to celý život dělala moje matka.
Teď se snažím o dokonalé volské oko. Marně jsem to dříve zkoušel v lívanečníku (protože "se to tak dělá") - vždycky byl buď nedodělaný bílek, nebo předělaný žloutek, případně moc vypečený spodek. Až v nějakém Masterchefa jsem viděl, jak to dělají na normální pánvičce, a uvědomil si, že v lívanečníku to prostě není fyzikálně možné.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 9.2.2014 12:06  25343
Zkusili jsme guacamole, ale žádný jásot se nekonal. Možná nebylo dobré avokádo, možná jsme k tomu ještě nedospěli.
Krevety jsem dříve nejedl, protože mi nechutnali. Anka ovšem nedávno přinesla nějaké velké, které byly výborné, tak jsem myslel, že se mi změnily chutě, ale nakonec se ukázalo, že mi chutnaly jen ty jedny konkrétní velké krevety a ostatní náhodně potkané mi chutnají méně nebo vůbec (resp. něco mi v nich vadí).
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 9.2.2014 11:58  25342
Já si píšu seznam věcí, který mi chutnaj, a který můžu jíst furt dokola. Vždycky když Anka vňuká, že neví, co vařit, tak z toho něco vyberu.

Aglio olio, rizoto, tikka masala, vindaloo, krebety na kari a rejžudle, šulánky se zelím, smažené rýžové nudle s kuřecím masem
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 9.2.2014 11:41  25341
Jake recepty obohatily v poslednich letech vasi kuchyni? Tak mě napadlo, jaké recepty považujete za posledních pár let za největší GURMÁNSKÝ přínos do vaší kuchyně? + recept prosím..

Já tedy určitě sushi, carpaccio z řepy, tataráček z lososa, svůj obrat z nechutenství na akceptaci kozího sýru a hovězího steaku, arborio rizoto, guacamole, brownies, cheesecake, cibulačka, minestrone... urcite by toho bylo vic, ale ted si vzpomenu zatim jen na tohle...

Jinak tedy recept, ktery jsem videl ve svem oblibenem S kucharem kolem světa:

Do alobalu naskladat fetu, pridat na ni kerickova rajcata, cele polit olivovym olejem (nesetrit) a posypat oreganem. Tak na 10-15 minut do horke trouby nebo v lete na gril.. Je to delikatesa. My to pak jime s bilou bagetkou a macime si to do toho sosu. Mnam, uz u toho zase slintam :-)
ziggy 8.2.2014 18:30  25340
aha, nakládanej mě nenapadl ... dík! (a maj chlapci smůlu)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt