Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 10.2.2014 10:03  25364
ziggyJak já tě chápu!

Akorát jsem si už naběhla, protože manželovi ten doma pečenej chleba nějak moc chutná a nutí mě do něj. Naštěstí i pomáhá míchat :)
ziggy 10.2.2014 10:00  25363
jo, k pečení se chci taky dokopat, ale naše trouba je fakt na dvě věci a taky dost bojuju s časem. prostě bych si to radši někde normálně koupila :)
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 10.2.2014 09:51  25362
Scalex: Ano k tomu jsem po shánění dobrého chleba taky nakonec dospěla. A jak já nerada cokoli peču, tak chleba jednou týdně dělám - a ještě je s překvapením, protože ho mám pokaždé jiný. Každopádně, když se zadaří, upeču v sobotu a v neděli je fuč. Pečení je fajn, akorát je na to potřeba dost času, takže fakt zvládám většinou jenom o víkendu.

Takže občas potřebuju i koupit, tudíž Anka dík za tip, Dlážděnou mám kousek od práce, zkusím ho.

ziggy: Bohužel v poslední době mám fakt pocit, že dobrý chleba je svatý grál, žádná trivialita. U nás se objevoval dobrý kváskový na trhu - myslím pekárna Mašek (?), ale trhy teď nejsou, takže zase pořádám hon za dibrým chlebem.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 10.2.2014 09:38  25361
Mám pocit, že ten Gordonův postup jsem sem dával jako první já a Scalex mě teď předběh s pošírovaným vejcem. To ted děláme velmi často, podle receptu níže, podávám na topince, nejlépe chleba namazaný máslem a pak ugrilovaný. Ten tekutý žloutek je báječný.

http://www.channel4.com/4food/recipes/chefs/heston-blumenthal/poached-eggs-recipe
scalex Scalex 9.2.2014 23:33  25360
Jinak ano, míchaná vajíčka podla Ramsayho se stala pravidelnou součástí mých snídaní. A z dalších věcí, které jsem dříve nedělal a teď dělám často, jsou to pošírovaná vejce. Miluju tekutý žloutek... nakrojit vajíčko, nechat trochu vytéct, posolit, nabrat na lžičku... mňam!
scalex Scalex 9.2.2014 23:30  25359
Proč si ten chleba prostě neupečete? Kvásek se sežene skoro všude (viz kváskovou mapu z pecempecen.cz), nebo si ho během dvou-tří dnů vypěstujete sami z vody a žitné mouky a pak už ho jen udržujete. Starší kvásek je bohatší o rozmanitější bakteriální kultury, nicméně i z toho čerstvého se dá v pohodě péct. Pak už stačí jen jednorázová investice do ošatky pro pěkné vytvarování bochníku a tradá, kváskový chleba doma kdykoli mi prdne v makovici.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 9.2.2014 20:28  25358
kazdopadne zmolky vznikaji, kdyz se to na te panvi proste necha dlouho, navic to ta zakysana krasne zjemni... mne na nich trochu vadi to, ze jsou pak jednolita, ja mam prave radsi kousek zloutku, kousek bilku atd :-)
(kruci, dostala jsem megachut na michana vajicka na topince...)
ziggy 9.2.2014 20:26  25357
jako ze bych neco tak trivialniho jako je pozivatelnej chleba rada poridila se zbytkem nakupu a nemusela kvuli tomu na specialni vypravu jak za svatym gralem..
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.2.2014 20:26  25356
(No ale kdybych ho neměla cestou domů, tak se pro něj také nikam neženu...)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.2.2014 20:26  25355
ziggy [25354]: A to pade podceňuješ. Velká verze Zlivického mě stojí 72. Ale v pátek ho koupím a máme ho při troše štěstí ještě v úterý k večeři. (ve dvou)
ziggy 9.2.2014 20:24  25354
jako ja vim ze se da sehnat,treba jedna moje kamaradka to pece.. me spis rozciluje,ze kvuli chlebu za pade projedu stovku (prehanim) na benzinu :-) nozicky bych si ubehala...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.2.2014 20:13  25353
Zlivický chléb
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.2.2014 20:10  25352
ziggy [25351]: Našli jsme, že je to kváskový chléb. Já kupuji zlivický chléb ve farmářské prodejně a vypadá téměř stejně, jen je asi trošku tmavší. Je to jeden jeden z mála chlebů, který mi chutná. A dá se jíst mnoho dní.
ziggy 9.2.2014 19:54  25351
Wronski: jo, to vypadá docela podobně .. zajímavý jak to pořád tahá z toho plamene tam a zpátky :-) a dostala jsem chuť na ten chleba .. proč se tady tohle normálně neprodává, kruci
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 9.2.2014 19:30  25350
ziggy [25346]: totok

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt