Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 11.2.2014 00:35  25374
valkil [25364]: Mám v tom nějakej hokej - žiju dodnes s pocitem, že pekárna si těsto umíchá a posléze chleba upeče bez zásahu lidské ruky. Že snad stačí jen dodat ingredience.
Pekárnu nemáme, takže netuším jak to je.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 10.2.2014 22:35  25373
a co takhle rovnou recepty? :-)
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 10.2.2014 20:55  25372
zbluncepórek,pórek.... a co tak kuře L-CE-SCHU?
aiwai Aiwai alea acta es 10.2.2014 20:41  25371
kvasek jsem vypestovala parkrat upekla chleba pak nejake housky a pak uz to nevydrzel:-) Vratila sem se k drozdi a pecu jen rohliky, housky a vanocky
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.2.2014 19:38  25370
maso na pórku
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.2.2014 18:39  25369
zblunce [25368]: Pórkovou polévku můžu pořád. Koukni do naší kuchařky, je tam. Příp. ho s oblibou dávám do číny.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 10.2.2014 18:32  25368
mate napad, co s porkem?
borrasca Borrasca Kdo je čistý - do příkopu! 10.2.2014 18:05  25367
Jsem schopna vypestovat kvasek, udelat hezkej chleba bez osatky (cednik to jisti), ale nejsem schopna to v tydnu nejak zkoordinovat s praci a tak :-( Takze taky kupuju a porad shanim nejakej dobrej. A posirovany vajicka jsou dobro, taky jsem je okoukala od Blumentahla.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 10.2.2014 16:08  25366
jo, to je pravda, domaci pecivo je uplne neco jineho... manzelka tuhle pekla zitne housky a teda nesrovnatelne...
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 10.2.2014 16:06  25365
když upeču doma chleba nepřežije obvykle víc jak tu jednu večři
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 10.2.2014 10:03  25364
ziggyJak já tě chápu!

Akorát jsem si už naběhla, protože manželovi ten doma pečenej chleba nějak moc chutná a nutí mě do něj. Naštěstí i pomáhá míchat :)
ziggy 10.2.2014 10:00  25363
jo, k pečení se chci taky dokopat, ale naše trouba je fakt na dvě věci a taky dost bojuju s časem. prostě bych si to radši někde normálně koupila :)
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 10.2.2014 09:51  25362
Scalex: Ano k tomu jsem po shánění dobrého chleba taky nakonec dospěla. A jak já nerada cokoli peču, tak chleba jednou týdně dělám - a ještě je s překvapením, protože ho mám pokaždé jiný. Každopádně, když se zadaří, upeču v sobotu a v neděli je fuč. Pečení je fajn, akorát je na to potřeba dost času, takže fakt zvládám většinou jenom o víkendu.

Takže občas potřebuju i koupit, tudíž Anka dík za tip, Dlážděnou mám kousek od práce, zkusím ho.

ziggy: Bohužel v poslední době mám fakt pocit, že dobrý chleba je svatý grál, žádná trivialita. U nás se objevoval dobrý kváskový na trhu - myslím pekárna Mašek (?), ale trhy teď nejsou, takže zase pořádám hon za dibrým chlebem.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 10.2.2014 09:38  25361
Mám pocit, že ten Gordonův postup jsem sem dával jako první já a Scalex mě teď předběh s pošírovaným vejcem. To ted děláme velmi často, podle receptu níže, podávám na topince, nejlépe chleba namazaný máslem a pak ugrilovaný. Ten tekutý žloutek je báječný.

http://www.channel4.com/4food/recipes/chefs/heston-blumenthal/poached-eggs-recipe
scalex Scalex 9.2.2014 23:33  25360
Jinak ano, míchaná vajíčka podla Ramsayho se stala pravidelnou součástí mých snídaní. A z dalších věcí, které jsem dříve nedělal a teď dělám často, jsou to pošírovaná vejce. Miluju tekutý žloutek... nakrojit vajíčko, nechat trochu vytéct, posolit, nabrat na lžičku... mňam!

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt