Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.3.2014 11:02  25405
Po pár letech jsem se rozhodla koupit panenku, i když je to takové maso "o ničem". Chci ji naplnit kozím sýrem a špnátem a k tomu udělám kaši z batát a sušených rajčat.

Potřebuji technologickou radu: Panenku budu dělat na dva kusy, abych ji mohla opéct na pánvi. Jak ji naplnit, abych co nejvíc zabránila vytékání náplně? Předpokládám, že sýru se bude chtít ven. Existuje nějaký zašívací/zavazovací/krájecí fígl, nebo jde jen o to nedávat ten sýr až do konce a ucpat to něčím jiným? Nebo nechat konec nenaplněný a ta díra se speče?
ziggy 28.2.2014 20:54  25404
před časem jsem měla nebo jen někde četla recept na takovej jednoduchej koláč/dezert kam se přidávalo espreso (jako hotovej nápoj, doma uvařenej) .. a zaboha to ted nemůžu najít, nemáte někdo něco takovýho prosím? výsledkem musel být takový kávový koláč nebo dortík nebo tak něco ..
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 25.2.2014 14:05  25403
ziggy [25401]: i foukani uz jsem zkousela a nic... ani loupat se to potom o moc lip nedalo - vetsinou :-)
ziggy 25.2.2014 13:59  25402
vůbec ta stránka odkud to mám je plná vtipnejch vychytávek:

http://www.lifehack.org/articles/lifestyle/never-knew-24-things-wrong-every-day-read.html - jsou to videonávody, takže není potřeba umět moc anglicky
ziggy 25.2.2014 13:49  25401
kdo to tady řešil jak oloupat vejce na tvrdo bez práce?
http://www.youtube.com/watch?v=PN2gYHJNT3Y
:-) ale nemám uplně odvahu to zkusit..
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 25.2.2014 09:31  25400
tuhle měli v krámě skoro procházející máslo asi za 18, tak jsme jich pár vzali na mrazák s tím, že na pečení dobrý:-)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 24.2.2014 23:02  25399
Prošlé máslo jsem nevyhodila snad nikdy a to jsem ho tu měla někdy i dost dlouho ;o)
shelle Shelle - Good Service 24.2.2014 22:12  25398
ziggyJa driv maslo vyhazovala, ze mi vzdy proslo, nez jsem ho za ty tri tydny spotrebovala. Ale ted mame tak jedno na pet dni. A kdyz nekdo ma spotrebu tri ctyri tydne, tak se to asi v rozpoctu vic odrazi.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.2.2014 21:52  25397
ziggy [25393]: A tak to já když mi dojde, tak ho také koupím i nezlevněné...

Někdy spotřebuju za týden jedno, někdy dvě (podle toho, co vařím a peču). Jsme dva. A pak takové ty srandy jako Vánoce a různé oslavy/mejdany, kdy také padne víc.

Kdybysme to používali jen na chleba, tak čert to vem. Ale dávám to do vaření a pečení a raději dám Jihočeské za 34 Kč, než horší za 45 Kč (já vím, že bych to v té omáčce nepoznala...).
ziggy 24.2.2014 21:33  25396
Shelle: tak to jsi mě zaskočila, fakt nevím :-) prostě když dochází, tak ho koupíme :)
shelle Shelle - Good Service 24.2.2014 21:24  25395
ziggyA jakou mate spotrebu?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 24.2.2014 21:14  25394
ja kupuju Farmarske od Tatry, je to nejaky velky rozdil?
ziggy 24.2.2014 20:33  25393
u nás tady v tom piditescu to mají zlevněné poměrně často, nechápu .. ale to je zrovna jedna z věcí, který bych kupovala i kdyby to měli ještě o deset korun dražší ..
zrovna včera mi popisoval můj 22letý švagr(student ale nějaký peníze si vydělá), jak vždycky v sámošce s přítelkyní řeší, jestli za něj tentokrát takhle rozhazovat nebo ne .. :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.2.2014 16:07  25392
Jihočeské máslo je fakt snad jediná věc, u které na tu slevu vysloveně čekám.
Vím, že ji v Bille mají v celkem pravidelných intervalech, že se tomu v mrazáku nic nestane a že ho mám dost velkou spotřebu.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 24.2.2014 16:04  25391
Taky jsem to sem chtěla napsat, ale pak jsem si přišla, jak důchodce ;o)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt