Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 22.4.2014 14:48  25433
ziggyDo bramborového salátu. Nebo ptáčky či jakékolikv masové rolky. Někdo dává také do francouzských brambor.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 22.4.2014 14:47  25432
Jarni chlebicky :-) zapect do sekane. Salat s tunakem. Ancinu vajickovku...
ziggy 22.4.2014 13:42  25431
Tradiční povelikonoční dotazJsem netušila, že syn bude tak úspěšný koledník a mám tady asi 10vajec na tvrdo ... co s tim proboha? už jsem udělala kulajdu, pak vajíčkovou pomazánku, manžel si vzpomněl na oblíbené jídlo z dětství - chleba s máslem, vajíčkem a pažitkou ... a dál? jak dlouho to v lednici vydrží? tak týden?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 22.4.2014 08:26  25430
ShellePředpokládám, že jste již nějaké vybrali, ale v obou případech se jedná o slušné základní červené francouzské víno, takže neuděláš chybu ať vybereš kterékoli. K Mouton Cadet nemám moc vřelý vztah, Rothschild to seká jak Baťa cvičky a vydělává na svém zvučném jméně.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.4.2014 16:44  25429
Měla jsem chuť na čínu a zkusila jsem recept na kung-pao, který se zdál vcelku autentický. Funkční recept a výborný výsledek, doporučuju.
shelle Shelle - Good Service 18.4.2014 16:48  25428
VinoUrcite tu tomu nekdo rozumite. Ktere z tehle dvou se lepe hodi k hovezim steakum, prosim?

Mouton Cadet 2006 Bordeaux
Mayne de Peyrigat 2006 Pecharmant

Dekuji.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.4.2014 16:26  25427
Už mají prodejnu i v Dlouhé (Praha).
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.4.2014 16:24  25426
Amaso
Nejlepší porno.
aiwai Aiwai alea acta es 21.3.2014 20:18  25425
ja mam rada hlivu jako rizek
vinyl vinyl - ...jen si hraju 21.3.2014 10:22  25424
Nemám rád sladké zálivky, ale jinak to zní fajn

Podobné saláty jsme dělali tento týden
1)špenát, polníček, mozarela, sučená rajčata, prošuto
2)špenát, polníček, ořechy, prošuto, avokádo
shelle Shelle - Good Service 21.3.2014 10:17  25423
Z hlivy delaji vsichni gulas.

Ten spenat s kozim vypada pekne.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 21.3.2014 10:10  25422
Salát z mladého špenátu s kozím sýremTeď jsem našel tohle. Recept podle Romana Pauluse. To někdy zkusim.

Ingredience: 150 g špenátových listů, med, citronová šťáva, 50 ml ořechového oleje, pepř z mlýnku, sůl, polosušená rajčata, ořechy podle chuti (vlašské, lískové, piniové), 200 g kozího sýra, čtyři plátky bílého toastového chleba

Postup: Nejprve si připravíme zálivku: med (pokud není dostatečně tekutý, krátce jej zahřejeme) s olejem, citronovou šťávou, pepřem a solí vyšleháme do hladké emulze. Do mísy si připravíme pečlivě omyté špenátové listy, ochutíme je zálivkou a doplníme rajčaty a orestovanými ořechy. Promícháme. Porce sýra nejprve pečeme v troubě při 150 stupních asi minutu a půl a pak ještě krátce zagratinujeme pod grilem. Podáváme společně se salátem, můžeme přidat i plátek chleba opečený na olivovém oleji, olivy, pár kapek ořechového oleje či dýňová semínka.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 21.3.2014 10:05  25421
hlíva a špenátTak jsem si teď na trhu koupil půl kila hlívy ústřičné a svazek špenátu. Nemáte někdo nějaký zajímavý recept na hlívu? Děláme z ní dršťkovou, která je tedy výborná, ale chctěl bych zkusit něco jiného.

Dále bych chtěl zkusit salát ze špenátu, někdo zajímavý recept?

První se ptám tady, pak zkusím google :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.3.2014 09:40  25420
Já si někde přečetla, že to používají prostě místo soli. Tak to tak také dělám :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 19.3.2014 09:01  25419
Rybí omáčka se nemůže zkazit už kvůli tomu, jak se vyrábí :)!!! (Předpokládám, že po nastudování budeš mít problém to ochutnat...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt