Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 10.5.2014 20:10  25461
Dík za dojmy. Na co si dát pozor (ohledně funkcí a vybavenosti)? Nebo je to "fuk" a stačí vybrat až nás něco zaujme (třeba v nějaké akční slevě)? Žádné dětské pojistky nepotřebujeme, nevím zda mají smysl různé automatické režimy či časovače. Osobně bych šel do nějaké spolehlivé značky s jednoduchou výbavou ...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 10.5.2014 19:51  25460
puschpull [25459]: ja jsem do nove kuchyne puvodne chtela pul indukce, pul klasickou elektriku. Mam plnoindukci a uz bych ji nevymenila - ma jak nizky stupen, tak te to k varu privede opravdu velmi rychle.
Co se tyce nadobi - pokud neni pamatecni, doporucuji vymenit, pripadne jde koupit deska, ktera ti z indukce udela klasickou elektriku (ta sama deska je magenticka), nedavno ji meli v makru asi za 200.
U nasi indukce mam jediny drobny problem - nevim, jak jsou vedena "vlakna" ci co u nejvetsi plotynky, ale treba velka panvicka, ktera jde na ostatnich, na ni nejde...
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 10.5.2014 19:40  25459
Varná deskaZáměrně se ptám v tomto klubu. Po víc než 20 letech chystáme nějaké změny v kuchyni. Technicky a tím problém nemám, úpravy zvládnu, ale váhám ohledně toho, zda pořídit sklolaminátovou desku s klasickým ohřevem, nebo zda jít do indukčního ohřevu.
Indukční varné desky jsou úspornější, ale podstatně dražší a také bychom museli vyřadit cca polovinu hrnců, kde by indukční ohřev nefungoval.
Uvítám rady ohledně vhodnosti či třeba komplikací při využívání indukčního ohřevu u vaření a přípravy jídel.
Dosud jsme měli klasický sporák (elektrický, plyn u nás není) se čtyřmi plotýnkami a troubou ...
Je ta "indukce" tam super (pro vaření) jak se tvrdí? Díky ! :-)
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 6.5.2014 19:37  25458
apetit, zkus to vyhledat googlem
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 4.5.2014 18:33  25457
podle jakeho receptu?
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 4.5.2014 18:27  25456
No tak jsme ten fondant o vikendu delal a povedl se :-) mnam
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 29.4.2014 13:16  25455
No ja jsem na tom v soucasny dobe asi zavisly, tak se na to o vikendu chystam. Me ljsem to ted v patek v restauracce a bombasimo.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 28.4.2014 11:40  25454
Ani ne moc těžké, výborné.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 28.4.2014 11:33  25453
cokoladovy fondantDelal jste neko cokoladovy fondant doma? Zkusenosti?
shelle Shelle - Good Service 23.4.2014 18:48  25452
ZiggyA mam velmi rada tunakovy salat nicoise.
shelle Shelle - Good Service 23.4.2014 18:47  25451
VinylTo ja jen taham z daru vzdy, my jsme desni abstinenti. Ale nakonec bylo Pimm's a stacilo :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 23.4.2014 18:28  25450
já bych dala i jinou náplň, ale vaječňák do hnízd je u nás doma vyžadován:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 23.4.2014 18:27  25449
valkil [25448]: Také děláme tuto náplň. Vaječňák mi přijde moc tekutý.
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 23.4.2014 18:06  25448
kvitkonáplň do hnízd děláme doma, vaječňák nekupujeme - žloutek, cukr, máslo, trochu rumu
aiwai Aiwai alea acta es 23.4.2014 12:13  25447
Mrazak zo zvladne

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt