Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 12.5.2014 14:59  25477
ziggy [25476]: zamraz si to, jak jsem psala, segedin nebo tak :-)
ziggy 12.5.2014 14:46  25476
do tlačenky .. něco reálnýho nemáte? :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.5.2014 14:34  25475
Poté co uvařím kolena, tak ten vepřový vývar dávám do tlačenky, co z toho všeho vyrobím.:-)

ocásky upéct jako žebra, nebo koleno.
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 12.5.2014 13:33  25474
zblunceMáma dělá z ocásků všemožné věci, tvrdí např., že z nich jsou nejlepší řízky. Minule pekla na kmíně a cibuli, k tomu knedlík...
triss triss 12.5.2014 13:22  25473
puschpull [25459]: indukci! Regulovatelná skoro tak dobře jako plyn a ještě navíc o dost jemněji. Nádobí na ní použitelné není tak drahé, jak moc se tvrdí, v podstatě stojí tolik co jiné.
puschpull [25461]: mám zkušenost jen s jednoplotýnkou a dvouplotýnkou, takže nevím, jak je to u plnohodnotných desek - připadalo mi šikovné nastavování konkrétní teploty, časovač, kdy se to samo vypne mají snad všechny, dát si pozor, na jak velké průměry reaguje, některé desky umí spojit dvě plochy dohromady, aby se tam dal dát hodně velký hrnec, nebo pekáč


ziggy 12.5.2014 13:15  25472
zblunce: zavrtět a vyhodit :-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 12.5.2014 13:07  25471
Ja osobne bych to zahodila :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 12.5.2014 12:45  25470
kdyz jsme u veproveho - koupila jsem si veprove ocasky, co s nimi?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 12.5.2014 12:45  25469
pripadne ho pouzit do veprovych dusenych jidel - veprove gulase a tak...
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 12.5.2014 12:34  25468
Vývar z vepřového masa se normálně ji jako polívka :) Buď "klasicky" jako vývar s masem a nudlemi, nebo se dá dokořenit majoránkou, česnekem a podávat s masem, zvlášť uvařenýma kroupama (nebo kroupama s krví) jako zabijačkovou polívku.
ziggy 12.5.2014 12:06  25467
indukci bych taky rada ale bylo mi receno ze by se tu musela rozkopat kuchyn kvuli nejakym fazim nebo tak neco (mozna to pletu ale kopat by se pry muselo)

mam takovy lama dotaz: pouziva se na neco veprovy vyvar?si nevybaju ze bych na to nekdy narazila v receptu,polivky znam jen drubezi nebo hovezi. delala jsem dneska veprovy s mrkvi a nad tim me to napadlo..
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.5.2014 07:29  25466
Indukce je výborná, co se týká regulace, vaří se na ní stejně dobře jako na plynu, rychlost ale mnohem vyšší, užitečné je tlačítko boost.Není z ní žádný bordel jako u plynu a připálení jako u elektřiny.
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 11.5.2014 07:36  25465
phanny - dík! :-) Ještě ty plusy a minusy v praxi - při vaření ? Je tam asi rychlost a rovnoměrný ohřev, že? Méně připalování a nižší spotřeba ..
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 11.5.2014 07:20  25464
Zkušenost s automatikou (teplota, program rýže, program ohřev) mám jen z těch levných vařičů - absolutně to nefunguje :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 11.5.2014 07:18  25463
jedině indukci. Doma mám plyn, v práci používám takovej ten indukční jednoplotýnkáč za litr - a naprostá spokojenost. Klasickou elektriku už určitě ne-e. Ad funkce, čím míň kurvítek... Osobně nemám rád senzorové ovládání, ale indukce se určitě s ničím jiným nedělaj...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt