Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 12.7.2014 13:27  25575
hezky napad75756397184106337251.jpg
shelle Shelle - Good Service 8.7.2014 14:06  25574
Jak delate veprove s porkem?
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 4.7.2014 12:04  25573
mňam,fleky se zelím,to známa nejen se zelím......nám doma maminka dělávala těstoviny s vajíčkama,ale když jsem potom ochutnala totéž,s navíc vmíchaným dušeným zelím,nemohla jsem uvěřit,že to může být taková dobrota
aiwai Aiwai alea acta es 2.7.2014 19:22  25572
ja to mam rad s kysanym :-) a spoustou cibule
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.7.2014 15:24  25571
Poslední dobou jsem si znovu oblíbila skoro zapomenuté jídlo, které vařila kamarádčina máma.

Fleky se zelím

Fleky (nebudeme zastírat, že domácí kvůli tomu nedělám)
Hlávka zelí (vychází mi poměr menší až střední 1 hlávka na 1 balíček fleků)
Anglická slanina (nebo něco podobného, každopádně tady platí, že čím lepší surovina, tím lepší výsledek; s libovým uzeným tolik parády nenaděláte)
Cibule
Sádlo
Čerstvě mletý pepř
Sůl

Postup:
V hluboké pánvi na sádle (netřeba šetřit) opéct na kostičky pokrájenou cibuli a slaninu. Přidat zelí, osolit, opepřit. Míchat, až zelí ztratí na objemu a změkne. Pak to celé přidat k uvařeným flekům a zamíchat. V případě nutnosti dosolit a dopepřit.
aiwai Aiwai alea acta es 8.6.2014 20:09  25569
ja je dneska udelala ve variante hrnkove spolu s rebarborou
ziggy 8.6.2014 13:26  25568
mám tu jahody a upekla bych koláč, ale žádný z mých obvyklých receptů mi nevyhovuje, navíc tu nemám ani moc extra ingrediencí .. nemáte někdo tip na něco jednoduchého? nechci to zas prsknout do bublaniny..
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 3.6.2014 06:51  25567
kim chi
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 2.6.2014 17:02  25566
nějaké tipy na zpracování pekingského zelí?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 31.5.2014 21:39  25565
scalexVšechno, co jen náznakem smrdí homeopatií je krávovina. Žitnej kvas kvasí mléčně, stejně jako zelí. Že by někdo udržoval sušené zelí aby mu vykvasilo i příště, nebo kombinoval zelí z více kontinentů, jsem zatím neslyšel :). Akorát nový kvas se z nuly dělá 3 dny, proto se v pekárnách vyplatí udržovat.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 31.5.2014 17:34  25564
Uvitam oboji :)

Scalex [25562] i Anka [25563]
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 31.5.2014 10:05  25563
A dokáže někdo sepsat dobrý (tisíckrát vyzkoušený) recept na obyčejný žitný kváskový chléb? A pokud je rozdíl v časech a postupech s pekárnou a bez, tak prosím bez :)
scalex Scalex 31.5.2014 02:59  25562
Anka [25560]: což mě napadá, že by mohl být hezký úkol pro Wronskiho, udělat takovou webovou kalkulačku v rámci Lopuší kuchařky. Že si tam člověk naťuká, kdy potřebuje mít upečený hotový chleba a ono mu to spočítá optimální časy těch předchozích kroků. Kdy vyrobit kvásek, kdy ho dokrmovat, kdy dát kynout těsto, kdy šoupnout chleba do trouby a tak podobně. Nějaké jednoduché rozhraní, kde si budu moci plusem a mínusem přidávat a ubírat čas, abych všechny ty kroky dostal do nějakých rozumných hodnot (tj. abych nedokrmoval kvásek ve čtyři ráno, protože který debil by byl ve čtyři ráno vzhůru... oh...wait!).
scalex Scalex 31.5.2014 02:56  25561
phanny [25559]: tak nevím, nakolik je to pravda a nakolik urban legend, neboť nejsem potravinářský technolog, ale o kvásku se praví, že když je udržovaný delší dobu, tak že obsahuje více druhů těch kvasinek a že se to třeba projeví na ještě o něco delší trvanlivosti chleba a podobně.

Ale jak říkám, jen jsem to z mnoha míst slyšel, ale zda je to pravda, to nevím. Ony některé ty zdroje hovořily i o různých "homeopatických" blbostech typu "Tenhle kvásek byl krmen šedesáti různými typy žitných mouk a před rokem dokonce absorboval dvacet deka mouky z Oklahomy, takže si v sobě nese i tuto vzácnou americkou stopu."
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 30.5.2014 20:45  25560
Můj domácí chleba vždy ztroskotal na tom, že vymyslet správný timing všech těch kroků, je úkol hodný plánovače. Abych byla ve správných chvílích doma a dopekla jsem v sobotu ráno.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt