Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 23.7.2014 14:35  25582
tak a ted vazne potrebuju pomoc, predevsim od cukraru...
uz zase se mi srazilo maslo s cukrem a vajicky - oboji bylo hodinu vytazene z lednice, michano v robotu a stejne to byla hmota s malymi maslovymi teckami :-( takze jak mam udelat treba maslovy krem s pudinkem nebo jak to mam udelat, kdyz recept rika "utrete maslo s cukrem a vajicky".
Treba na to i pouzivam spatny nastavec na mixeru, ja nevim... :-(
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 23.7.2014 12:48 - Oblíbené kluby (15:54) 25581
Borůvkový koláč - další vyzkoušený recept v naší kuchařce, do které nikdo moc nepřispívá ;)
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 18.7.2014 07:08  25580
Tomato salad with sizzledDnes se chystám na toto. Už z toho teď slintám :) Kdyby jste měli tip na nějaký další zajímavý salát (když vynecháme klasiku rajče,paprika,okurka), uvítám to..

2 tbsp olive oil,1 red onion, quartered and sliced,85g/3oz chorizo, skinned and finely chopped,250g/9oz mixed tomatoes – sliced,halved or quartered, depending on size (red, gold, green and yellow look good together),400g can cannellini beans, drained 1 avocado, stoned, peeled and sliced,good handful baby spinach,2 tbsp Sherry vinegar,1 garlic clove, chopped, 1 tbsp chopped oregano, crusty bread


1 Heat half the oil in a small pan, add the
onion and chorizo, and cook over a low
heat until the oil starts to be released
from the sausage.
2 Meanwhile, tip the tomatoes, beans,
avocado and spinach into a salad bowl
– but keep an eye on the chorizo to
ensure that it doesn’t burn.
3 Add the remaining oil to the pan with
the vinegar, garlic and oregano, then
stand back as it will sizzle quite violently.
Remove from the heat, pour on top of
the salad and toss well. Serve with
crusty bread.
aiwai Aiwai alea acta es 13.7.2014 13:52  25579
mne to pripomina na pohled ishilky(nebo jak se to jmenuje)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 13.7.2014 13:24  25578
Nemam tuseni, ale asi by to slo i z lineckyho, myslim.
ziggy 13.7.2014 12:22  25577
co to je za těsto?
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 13.7.2014 00:26  25576
Tigo [25575]: to je pěkný :)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 12.7.2014 13:27  25575
hezky napad75756397184106337251.jpg
shelle Shelle - Good Service 8.7.2014 14:06  25574
Jak delate veprove s porkem?
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 4.7.2014 12:04  25573
mňam,fleky se zelím,to známa nejen se zelím......nám doma maminka dělávala těstoviny s vajíčkama,ale když jsem potom ochutnala totéž,s navíc vmíchaným dušeným zelím,nemohla jsem uvěřit,že to může být taková dobrota
aiwai Aiwai alea acta es 2.7.2014 19:22  25572
ja to mam rad s kysanym :-) a spoustou cibule
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.7.2014 15:24 - Oblíbené kluby (15:54) 25571
Poslední dobou jsem si znovu oblíbila skoro zapomenuté jídlo, které vařila kamarádčina máma.

Fleky se zelím

Fleky (nebudeme zastírat, že domácí kvůli tomu nedělám)
Hlávka zelí (vychází mi poměr menší až střední 1 hlávka na 1 balíček fleků)
Anglická slanina (nebo něco podobného, každopádně tady platí, že čím lepší surovina, tím lepší výsledek; s libovým uzeným tolik parády nenaděláte)
Cibule
Sádlo
Čerstvě mletý pepř
Sůl

Postup:
V hluboké pánvi na sádle (netřeba šetřit) opéct na kostičky pokrájenou cibuli a slaninu. Přidat zelí, osolit, opepřit. Míchat, až zelí ztratí na objemu a změkne. Pak to celé přidat k uvařeným flekům a zamíchat. V případě nutnosti dosolit a dopepřit.
aiwai Aiwai alea acta es 8.6.2014 20:09  25569
ja je dneska udelala ve variante hrnkove spolu s rebarborou
ziggy 8.6.2014 13:26  25568
mám tu jahody a upekla bych koláč, ale žádný z mých obvyklých receptů mi nevyhovuje, navíc tu nemám ani moc extra ingrediencí .. nemáte někdo tip na něco jednoduchého? nechci to zas prsknout do bublaniny..
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 3.6.2014 06:51  25567
kim chi

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt