Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 25.7.2014 06:55  25619
BigDejvid ... viz http://www.iucitelmusijist.cz/?cat=9
shelle Shelle - Good Service 24.7.2014 22:30  25618
Phanny, tak pudingovy krem asi chapu, jako jeho existenci. Ale proste vidam hodne receptu, kam se sype puding jak prave ten bujon. Teda aspon mam z postupu ten pocit.

Ja nemyslela, ze to je stejne, jsem to psala skrz ty hrudky, kdyz to zminovala zblunce. Ja dorty nedelam vubec. Je kupuju.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 24.7.2014 21:19  25617
kvitka: a vis, ze mohla? diky za tip :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 24.7.2014 21:16  25616
Creamed butter nerovná se buttercream :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 24.7.2014 21:14  25615
Ale kula hula masox. Créme patissiére je prostě vanilkovej puding no. Základní kámen asi jako bešamel...

Šlehačka a smetana ke šlehání jedno jest.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 24.7.2014 21:05  25614
shelleS tím pudinkem mám stejný pocit, já moc nepeču, ale když je někde moc pudinku, tak mi to moc nechutná .. ale je prostě škrob, tak to drží:-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 24.7.2014 21:03  25613
bigdejvidprávě čtu časopis "ČD pro Vás" a je tam recept na žampionový krém. Polívka by nemohla být?:-)
shelle Shelle - Good Service 24.7.2014 19:31  25612
BigDejvid, nejime :)

Phanny, prosim te, kdyz jsi tady, proc je v skoro kazdem ceskem sladkem receptu pudink? Mne to prijde jako masox do jidla.

Ja teda maslovy krem ( cukr, maslo, vejce) mam jako zaklad vetsiny tech americkych loafu a spol. Take mi obcas lehce zhrudkovati.
ziggy 24.7.2014 19:21  25611
Tigo 25607: přesně tak, taky věřim, že to jde udělat dobře, ale rozhodně to nebudu testovat na sobě :-)
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 24.7.2014 18:32  25610
ŽampionyNemáte někdo nějaký dobrý recept na pokrm z žampionů?

Mne tak narychlo napadá maso na houbách, plněné žampiony, smažené žampiony nejíme... tak jen se ptám, než si to vygooglim :-)
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 24.7.2014 17:50  25608
Tigono,kdyby aspoň to máslo :-(
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 24.7.2014 17:28  25607
phanny [25604]: Ono je to totiz ve spouste cukraren proste jen "oslazene maslo", coz je humus.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.7.2014 15:43  25606
phanny [25604]: Také dělám tu verzi s pudingem.
A také jsem dost dlouho máslové krémy nejdla šmahem, protože to bylo buď něco šíleně vyšlehaného a tak umělého, že se to lepilo na patro, nebo to byl takový ten tvrdý, obarvený a strašně mastný krém bez chuti.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 24.7.2014 15:42  25605
phannymimochodem, jsou tyhle naplne OK? a jaky je rozdil mezi smetanou ke slehani a slehackou?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 24.7.2014 15:37  25604
Pravidelně slýchám od zákazníků: máslový krém NE. Dám jim ochutnat a následuje: tohle jo, tohle je dobrý! To je máslový krém... Aha, tak takový klidně... V podstatě je to puding s máslem. Neznám žádné jídlo, které by se zkazilo přidáním másla, takže když je dobrý puding...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt