Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
nula nula všetko je tak, ako má byť 1.9.2014 19:12  25683
Pred časom tu mala úspech Vandičkina paštéta,ja mám osvedčený výborný recept na paštétu z kuracích pečienok:

Falošná husacia paštéta (z kuracích pečienok)

400 g kuracích pečienok, 1 smotana na š¾ahanie, 3-4 dcl roztopenej bravčovej masti (prípadne husacia, kačacia masť), 4 vajcia, dve zarovnané lyžičky preosiatej vegety ( ja nedávam vegetu, ale Solčanku s morskou so¾ou).
Všetko spolu rozmixujeme na jemnú kašičku. Bábovkovú, alebo inú formu nahrubo rukou vymastím bravčovou masťou, nalejem rozmixovanú zmes a dám piecť na miernu teplotu (cca 180° u mňa v teplovzdušnej el. rúre) asi na 3/4 hodiny. Ja prikrývam formu ešte alobalom, aby prirýchlo nechytala paštéta hnedú kôru.
Po upečení vyberieme a necháme dobre vychladnúť vo forme. Až potom vyklopíme a ak nezjeme hneď, dáme ešte chladiť do chladničky.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 1.9.2014 19:01  25682
na lívance, na vdolky...
aiwai Aiwai alea acta es 1.9.2014 18:20  25681
povidla na chleba nebo na palacinky a nebo jsou super do koblih spolu s makovou naplni
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 1.9.2014 15:31  25680
Ze švestek mám nejraději destilát, ale sušené švestky taky můžu. :-) Povidla mi moc nikdy "nejely"
ziggy 1.9.2014 13:29  25679
akorat premejslim co pak s povidlama,buchty nepecu :)
ziggy 1.9.2014 13:28  25678
baari: peceny?to zni zajimave- taky dostaneme svestky,popis prosim jak na to..
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 1.9.2014 10:12  25677
dostala jsem od kamarádky dost švestek,do mrazáku se mi už nevešly,tak jsem poprvé zkusila udělat povidla - pečený,bez míchání....je to strašně dobrý,jestli zase dostanu švestky,udělám ještě pár sklenic
ziggy 29.8.2014 15:52  25675
zase nam po bource zkyslo ve spajzu novy mliko krucinal.kupovany v nedeli.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 29.8.2014 07:52  25674
aioli
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 28.8.2014 23:18  25673
grilovani krevetzítra se chystáme grilovat krevety, někdo nějaký tip na dobrý dip? :-)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 22.8.2014 22:07  25672
Na Okounu myslim, ze Lebe.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 22.8.2014 19:46  25671
Je tu někdo, kdo se zabývá domácím uzením?
aiwai Aiwai alea acta es 15.8.2014 16:50  25670
vcera jsme sli s malou a o rok mladsi vnuckou od sousedu na prochazku do lesa.Nasly jsme spoustu muchomurek (vsech barev) nejake horcaky(krasne ale chutnaly hrozne)a pak sme nasly jedno misto, asi 20x20 metru, a nasly sme plnou latkovou tasku modraku a jednoho jineho hriba.bylo jich tolik, ze je nachazely hlavne holky. Asi to misto nekdo prehledl:-) za dva dny to pujdu zkusit zas:-)
Okres Frydek-Mistek
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 14.8.2014 14:40  25669
Aktuální informace lidi sdílejí tady.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 14.8.2014 14:35  25668
My byli na Rakovnicku, našli jsme asi 8 růžovek, několik babek, hrst malejch lišek a jednoho křemenáče. Máma s babčou byly na Vysočině a našly zhruba totéž :(

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt