Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 2.9.2014 19:10  25689
baaari [25684]: Ulozeno, skoda, ze jsem nemela loni, to jsme se ve svestkach topili.
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 2.9.2014 19:05  25688
Aiwai - jo,z třešní by to taky mohlo být dobrý!
Sirin - díky za tip,to zkusím
ziggy 2.9.2014 11:10  25687
baari: diky,zkusim
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 2.9.2014 08:56 - Oblíbené kluby (22:39) 25686
baaripokud bys je chtěla krájet, tak babička dělala hrušková tak, že je rozetřela na pečící papír (necelý 1cm na výšku), srolovala a na pár dní dala do chladna. Chodili jsme na to celou zimu.
aiwai Aiwai alea acta es 2.9.2014 08:15  25685
I z tresni
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 1.9.2014 23:58  25684
ziggi pečená povidla

našla jsem tenhle recept na netu,pekla jsem to trochu dýl,skoro dvě hoďky,mám radši hustší povidla...a hustá jsou hodně,netečou nebo tak,i když krájet nejdou,což by bylo nejlepší,to si pamatuju z dětství :-)
kromě zmíněných možností použití je přidávám do jogurtu a nebo do koktejlů - banánového třeba
a dělám bramborové taštičky a taky hanácké tvarohové knedlíčky,polité povidlovou omáčkou

jinak jsem se u jiných receptů dočetla,že se tímhle způsobem dají dělat i povidla z jablek a hrušek
nula nula všetko je tak, ako má byť 1.9.2014 19:12  25683
Pred časom tu mala úspech Vandičkina paštéta,ja mám osvedčený výborný recept na paštétu z kuracích pečienok:

Falošná husacia paštéta (z kuracích pečienok)

400 g kuracích pečienok, 1 smotana na š¾ahanie, 3-4 dcl roztopenej bravčovej masti (prípadne husacia, kačacia masť), 4 vajcia, dve zarovnané lyžičky preosiatej vegety ( ja nedávam vegetu, ale Solčanku s morskou so¾ou).
Všetko spolu rozmixujeme na jemnú kašičku. Bábovkovú, alebo inú formu nahrubo rukou vymastím bravčovou masťou, nalejem rozmixovanú zmes a dám piecť na miernu teplotu (cca 180° u mňa v teplovzdušnej el. rúre) asi na 3/4 hodiny. Ja prikrývam formu ešte alobalom, aby prirýchlo nechytala paštéta hnedú kôru.
Po upečení vyberieme a necháme dobre vychladnúť vo forme. Až potom vyklopíme a ak nezjeme hneď, dáme ešte chladiť do chladničky.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 1.9.2014 19:01 - Oblíbené kluby (22:39) 25682
na lívance, na vdolky...
aiwai Aiwai alea acta es 1.9.2014 18:20  25681
povidla na chleba nebo na palacinky a nebo jsou super do koblih spolu s makovou naplni
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 1.9.2014 15:31  25680
Ze švestek mám nejraději destilát, ale sušené švestky taky můžu. :-) Povidla mi moc nikdy "nejely"
ziggy 1.9.2014 13:29  25679
akorat premejslim co pak s povidlama,buchty nepecu :)
ziggy 1.9.2014 13:28  25678
baari: peceny?to zni zajimave- taky dostaneme svestky,popis prosim jak na to..
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 1.9.2014 10:12  25677
dostala jsem od kamarádky dost švestek,do mrazáku se mi už nevešly,tak jsem poprvé zkusila udělat povidla - pečený,bez míchání....je to strašně dobrý,jestli zase dostanu švestky,udělám ještě pár sklenic
ziggy 29.8.2014 15:52  25675
zase nam po bource zkyslo ve spajzu novy mliko krucinal.kupovany v nedeli.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 29.8.2014 07:52  25674
aioli

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt