Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
lucky 11.9.2014 12:32  25704
Chtěla bych si upéct nějaké celozrnné pečivo. Nemáte někdo nějaký zaručený recept? Nikdy jsem nic nepekla, těsto jsem dělala akorát na pizzu, a celkově se ve vaření zařazuju mezi začátečníky, tak se mi moc nechce pouštět do nějakého receptu co někde najdu, ale radši bych něco co někdo doopravdy pekl :) Uvažovala jsem o domácí pekárně ale co jsem četla, tak má problém s celozrnným pečivem a žitnými chleby, takže si jí v nejbližší době nepořídím.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 11.9.2014 09:34  25703
na čaj je to jedno, zaliješ to ještě zmažený. Ale jinak máš pravdu.
ziggy 11.9.2014 08:51  25702
já právě ty velkolistý věci nemrazim moc. když to zkusim, tak se z toho po vyndání stane hned takový bláto .. zkoušela jsem to s mým oblíbeným koriandrem (ale ten je jemnější, to je zase fakt) a i mi příšlo že mražením ztrácí chuť a vůni..
ale zkusim zamrazit, dík .. na sušení tu ani myslim nemám podmínky..
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 11.9.2014 07:44  25701
Sušení je opruz a zmražená je v čaji jak čerstvá. Jen to chce rychle vracet do mrazáku, protože to rychle taje.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 11.9.2014 07:42  25699
já mátu mrazím. V celku listy do krabičky a pak jen odebírám na čaj.
ziggy 11.9.2014 07:41  25698
nemáte někdo zkušenost z uchováváním bylinek? mám na zahradě dost máty a bazalky, taky šnitliku .. z bazalky udělám pesto, šnitlik(nebo šnytlik?) dám do mrazáku .. nevíte co s tou mátou? asi usušit, co?
ziggy 11.9.2014 07:40  25697
hmm, rohlíky z pekárny, to bych si dala ..

zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 10.9.2014 16:32 - Oblíbené kluby (22:29) 25696
poridila jsem si novou pekarnu... ted jsem tam dala delat testo na rohliky, tak jsem zvedava :-)
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 7.9.2014 09:24  25695
Vandajako se švestkama,ano :-)
ocet si myslím taky,že je tam kvůli konzervaci...aspoň doufám,protože to už potom nesteriluju
ziggy 5.9.2014 12:47  25693
ten konzervuje ne?
aiwai Aiwai alea acta es 5.9.2014 06:50  25692
Ten ocet davame taky ale nezjistila sem duvod
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 4.9.2014 14:25  25691
baaari [25690]: takže všechno jsi udělala jako v receptu se švestkama - včetně octa?
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 3.9.2014 22:39  25690
puzena zvědavostí jsem dneska zkusila "upéct" višně...pochoutka přenáramná,protože jsem polovinu višní neumixovala,ale nechala je celé
nejvíc mě na tom baví,že s tím fakt není práce - krom odpeckování ovoce :-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 2.9.2014 19:10  25689
baaari [25684]: Ulozeno, skoda, ze jsem nemela loni, to jsme se ve svestkach topili.
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 2.9.2014 19:05  25688
Aiwai - jo,z třešní by to taky mohlo být dobrý!
Sirin - díky za tip,to zkusím

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt