Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 14.9.2014 21:28 - Oblíbené kluby (15:59) 25717
ziggyjasne ze muzes :-))
shelle Shelle - Good Service 14.9.2014 21:18  25716
Mam rada tu z fenykloveho salatu, co tu probehl nekolikrat. Delam tu verZi s pomerancovou stavou. Ale ono asi jde hlavne o salat, kam to chces nalit.

Ja nejcasteji davam olivolej, citron, sul na a la recky salat.

V kupovanych salatech s cockou a jinymi lusteninami mam treba rada ty jogurtove s matou.

Nebo zkus take bile balsamico.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 14.9.2014 20:43  25714
Vinaigrette?
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 14.9.2014 18:58  25713
ziggy: díky za tip.

My nejčastěji děláme právě oli olej, balsamico.

Hledám zajímavá obzvláštnění... Dost mi chutnají saláty v Mangaloo, takže jsme si říkal, že začnu experimentovat :)
ziggy 14.9.2014 17:33  25712
zblunce: ten losos je v tom fakt jen vařenej? nemůžu si ho předtím osmahnout v troubě? :)
ziggy 14.9.2014 17:32  25711
BigDejvid: my máme rádi hořčično-medovou .. ale uplně nejčastěji dělám jen zeleninu s olivovým olejem.. nějak mám nejradši, když chutnám jakou chut má ta zelenina a ne jen zálivka
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 14.9.2014 16:45  25710
dotazTipy na zálivky do zeleninových salátu...?
Někdo nějakou speciální?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 14.9.2014 15:46 - Oblíbené kluby (15:59) 25709
kvitkoja to s jinou rybou zatím nezkousela, ale myslim, ze to muze byt dobře i s jinou :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 14.9.2014 15:26  25708
musí být losos?:-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 13.9.2014 16:37 - Oblíbené kluby (15:59) 25707
Tigoje vyborna :-))) nebo prijed a ja ti ji uvarim :-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 13.9.2014 16:36  25706
zblunce [25705]: Dik, obe vypadaji zajimave - jak jindy rybi polivky nemusim, tak tu z lososa bych i zkusila.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 13.9.2014 16:29 - Oblíbené kluby (15:59) 25705
me dve oblibene vynikajici polevky - prosim do lopusi kucharky :-)

Thajská polévka
Do hrnce vodu, vařit a udělat zeleninový vývar (buď z kostek bez glutamanu nebo vlastní). Přidat na tenounké plátky nakrájený zázvor. Přihodit na kostky nakrájenou kedlubnu, bramboru.
Až se to uvaří do měkka, přidat kukuřici, nakrájenou papriku, sójové klíčky, mrkev (případně jiné věci, jak kdo máte rád).
Ty nevařit dlouho, chvilku po přidání do polévky přidat plechovku kokosového mléka, green curry pastu (množství záleží na vás a druhu pasty), promíchat, přidat jedno balení širších rýžových nudlí a vypnout a nechat nudle dojít, ať se nerozvaří.
Těsně před servírováním ještě přidat na pár listů menší kusy nakrájeného salátu (klasický nebo může být klidně i čínské zelí), zamíchat.
Nakonec ještě přidat šťávu z limetek (dle chuti - také možnost dát šťávu na stůl a každý si dochutí dle libovosti).
(je možná i verze s kuřecím/krůtím masem, buď osmahnout vedle na pánvi nebo dát hned na začátku do vývaru)


Krémová rybí polévka
500g filet z lososa
500g brambor
2 mrkve
1 cibule
1l zeleninového vývaru
200g smetany na vaření
lžíce másla
hrst kopru
špetka nového koření, sůl

Na másle osmahneme cibuli a mrkev nakrájené na kostičky. Přidáme brambory a nové koření, zalijeme vývarem a vaříme do změknutí. Směs rozmixujeme, přidáme na kousky nakrájeného lososa, povaříme na mírném ohni, osolíme a vmícháme kopr. Nakonec pomalu vmícháme smetanu a jen mírně povaříme.
lucky 11.9.2014 12:32  25704
Chtěla bych si upéct nějaké celozrnné pečivo. Nemáte někdo nějaký zaručený recept? Nikdy jsem nic nepekla, těsto jsem dělala akorát na pizzu, a celkově se ve vaření zařazuju mezi začátečníky, tak se mi moc nechce pouštět do nějakého receptu co někde najdu, ale radši bych něco co někdo doopravdy pekl :) Uvažovala jsem o domácí pekárně ale co jsem četla, tak má problém s celozrnným pečivem a žitnými chleby, takže si jí v nejbližší době nepořídím.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 11.9.2014 09:34  25703
na čaj je to jedno, zaliješ to ještě zmažený. Ale jinak máš pravdu.
ziggy 11.9.2014 08:51  25702
já právě ty velkolistý věci nemrazim moc. když to zkusim, tak se z toho po vyndání stane hned takový bláto .. zkoušela jsem to s mým oblíbeným koriandrem (ale ten je jemnější, to je zase fakt) a i mi příšlo že mražením ztrácí chuť a vůni..
ale zkusim zamrazit, dík .. na sušení tu ani myslim nemám podmínky..

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt