Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 16.9.2014 21:08 - Oblíbené kluby (12:07) 25722
Ankaprave ze jsem koukala a jsou tam oba formaty, co jsem napsala :-) nebo nevim, co konkretne ma byt jinak.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.9.2014 19:25  25720
Právě jsem provedla takovou indickou improvizaci čočkové polévky a příjemně jsem se překvapila.

Nebudu psát množství, protože je nevím.

Na lehce osmahlou cibulku jsem dala česnek a lžičku červené kari pasty. Pak jsem to zalila vodou (kuřecí či zeleninový vývar neurazí), nasypala červenou neloupanou čočku, pokrájený koriandr, bobkový list, sůl, římský kmín a rajčatovou pastu (plechovka rajčat také ok). Když čočka byla téměř hotová (cca 20 minut), přidala jsem ještě na menší kostky nakrájené brambory. Na závěr trochu limetkové šťávy a kokosové mléko.

Za půl hodny komplet hotovo.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.9.2014 19:19  25719
zblunce [25705]: Nakoukni do kuchařky, v jakém formátu se tam recepty dávají a moc prosím, uprav to podle toho, ať to nemusím dělat já :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.9.2014 11:54  25718
Do thajské polívky používám krevetový vývar, ze skořápek co mi zbydou po oloupání krevet.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 14.9.2014 21:28 - Oblíbené kluby (12:07) 25717
ziggyjasne ze muzes :-))
shelle Shelle - Good Service 14.9.2014 21:18  25716
Mam rada tu z fenykloveho salatu, co tu probehl nekolikrat. Delam tu verZi s pomerancovou stavou. Ale ono asi jde hlavne o salat, kam to chces nalit.

Ja nejcasteji davam olivolej, citron, sul na a la recky salat.

V kupovanych salatech s cockou a jinymi lusteninami mam treba rada ty jogurtove s matou.

Nebo zkus take bile balsamico.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 14.9.2014 20:43  25714
Vinaigrette?
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 14.9.2014 18:58  25713
ziggy: díky za tip.

My nejčastěji děláme právě oli olej, balsamico.

Hledám zajímavá obzvláštnění... Dost mi chutnají saláty v Mangaloo, takže jsme si říkal, že začnu experimentovat :)
ziggy 14.9.2014 17:33  25712
zblunce: ten losos je v tom fakt jen vařenej? nemůžu si ho předtím osmahnout v troubě? :)
ziggy 14.9.2014 17:32  25711
BigDejvid: my máme rádi hořčično-medovou .. ale uplně nejčastěji dělám jen zeleninu s olivovým olejem.. nějak mám nejradši, když chutnám jakou chut má ta zelenina a ne jen zálivka
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 14.9.2014 16:45  25710
dotazTipy na zálivky do zeleninových salátu...?
Někdo nějakou speciální?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 14.9.2014 15:46 - Oblíbené kluby (12:07) 25709
kvitkoja to s jinou rybou zatím nezkousela, ale myslim, ze to muze byt dobře i s jinou :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 14.9.2014 15:26  25708
musí být losos?:-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 13.9.2014 16:37 - Oblíbené kluby (12:07) 25707
Tigoje vyborna :-))) nebo prijed a ja ti ji uvarim :-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 13.9.2014 16:36  25706
zblunce [25705]: Dik, obe vypadaji zajimave - jak jindy rybi polivky nemusim, tak tu z lososa bych i zkusila.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt