Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vitsoft vitsoft Pryč se zrůdnou obrazotvorností mládeže! - about.me 17.9.2014 21:08  25726
Anko, zrovna u té čočkové je dost surovin, které lidi často doma běžně nemají. V našem šestitisícovém městě střídavě navštěvuji tři velké řetězce a asi deset menších prodejen, ale ještě jsem tam nenarazil na kari pastu, červenou čočka, koriandr, římský kmín, rajčatovou pastu. A ne, jezdit někam kvůli exotickým potravinám nebo si je nechávat posílat poštou se mi nechce, takže čočová polívka bude zase klasická, s čenekem a majoránkou.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 16.9.2014 21:22 - Oblíbené kluby (15:59) 25725
OK, doplnim :-) prave jsem si otevrela kategorii polevky, tak jsem to neresila...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.9.2014 21:18  25724
Zrovna u té thajské je dost surovin, které lidi často doma běžně nemají, tak by bylo dobré je tam vypsat do seznamu...

(A to já pak ještě budu muset Wronskimu doplnit klíčová slova, kategorii atd. Jj, není snadné tam něco nového procpat :))
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.9.2014 21:17  25723
Scalexovu česnečku ber jako výjimku potvrzující pravidlo :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 16.9.2014 21:08 - Oblíbené kluby (15:59) 25722
Ankaprave ze jsem koukala a jsou tam oba formaty, co jsem napsala :-) nebo nevim, co konkretne ma byt jinak.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.9.2014 19:25  25720
Právě jsem provedla takovou indickou improvizaci čočkové polévky a příjemně jsem se překvapila.

Nebudu psát množství, protože je nevím.

Na lehce osmahlou cibulku jsem dala česnek a lžičku červené kari pasty. Pak jsem to zalila vodou (kuřecí či zeleninový vývar neurazí), nasypala červenou neloupanou čočku, pokrájený koriandr, bobkový list, sůl, římský kmín a rajčatovou pastu (plechovka rajčat také ok). Když čočka byla téměř hotová (cca 20 minut), přidala jsem ještě na menší kostky nakrájené brambory. Na závěr trochu limetkové šťávy a kokosové mléko.

Za půl hodny komplet hotovo.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.9.2014 19:19  25719
zblunce [25705]: Nakoukni do kuchařky, v jakém formátu se tam recepty dávají a moc prosím, uprav to podle toho, ať to nemusím dělat já :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.9.2014 11:54  25718
Do thajské polívky používám krevetový vývar, ze skořápek co mi zbydou po oloupání krevet.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 14.9.2014 21:28 - Oblíbené kluby (15:59) 25717
ziggyjasne ze muzes :-))
shelle Shelle - Good Service 14.9.2014 21:18  25716
Mam rada tu z fenykloveho salatu, co tu probehl nekolikrat. Delam tu verZi s pomerancovou stavou. Ale ono asi jde hlavne o salat, kam to chces nalit.

Ja nejcasteji davam olivolej, citron, sul na a la recky salat.

V kupovanych salatech s cockou a jinymi lusteninami mam treba rada ty jogurtove s matou.

Nebo zkus take bile balsamico.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 14.9.2014 20:43  25714
Vinaigrette?
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 14.9.2014 18:58  25713
ziggy: díky za tip.

My nejčastěji děláme právě oli olej, balsamico.

Hledám zajímavá obzvláštnění... Dost mi chutnají saláty v Mangaloo, takže jsme si říkal, že začnu experimentovat :)
ziggy 14.9.2014 17:33  25712
zblunce: ten losos je v tom fakt jen vařenej? nemůžu si ho předtím osmahnout v troubě? :)
ziggy 14.9.2014 17:32  25711
BigDejvid: my máme rádi hořčično-medovou .. ale uplně nejčastěji dělám jen zeleninu s olivovým olejem.. nějak mám nejradši, když chutnám jakou chut má ta zelenina a ne jen zálivka
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 14.9.2014 16:45  25710
dotazTipy na zálivky do zeleninových salátu...?
Někdo nějakou speciální?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt