Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 18.9.2014 08:44  25732
pouzivas vlastne na neco ten vietnamsky koriandr?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 18.9.2014 08:44  25731
Sirin [25729]: Červenou čočku prodávají loupanou a neloupanou. Loupaná = zbavená té slupičky, která je na zrnu a drží jeho dvě části pohromadě.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 18.9.2014 08:43  25730
vitsoft [25726]: No a o co jde? Tady je zakázáno dávat recepty, kde jsou nedostupné suroviny?

Moje připomínka se týkala zblunce, která svoje recepty chtěla dát do naší kuchařky. Až tam budu chtít dát tento recept, tak si ho také přepíšu podle pravidel.

A všechny ty suroviny sice doma běžně lidé, kteří z nich nevaří, nemají, ale jsou velmi dobře dostupné. Třeba já to vše nakoupila u čongů ve večerce a koriandr mám na balkoně (koupila jsem na jaře v zahradnictví, ale dá se na něj v květináči narazit i v supermarketech).
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 18.9.2014 07:32  25729
otázkou je, co to znamená neloupaná. Anka osvětlí.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 17.9.2014 21:20  25728
Sirinneloupana?
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 17.9.2014 21:10  25727
červená čočka není nic výjimečného, třeba v Bille ji mají vždycky.
vitsoft vitsoft Pryč se zrůdnou obrazotvorností mládeže! - about.me 17.9.2014 21:08  25726
Anko, zrovna u té čočkové je dost surovin, které lidi často doma běžně nemají. V našem šestitisícovém městě střídavě navštěvuji tři velké řetězce a asi deset menších prodejen, ale ještě jsem tam nenarazil na kari pastu, červenou čočka, koriandr, římský kmín, rajčatovou pastu. A ne, jezdit někam kvůli exotickým potravinám nebo si je nechávat posílat poštou se mi nechce, takže čočová polívka bude zase klasická, s čenekem a majoránkou.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 16.9.2014 21:22  25725
OK, doplnim :-) prave jsem si otevrela kategorii polevky, tak jsem to neresila...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.9.2014 21:18  25724
Zrovna u té thajské je dost surovin, které lidi často doma běžně nemají, tak by bylo dobré je tam vypsat do seznamu...

(A to já pak ještě budu muset Wronskimu doplnit klíčová slova, kategorii atd. Jj, není snadné tam něco nového procpat :))
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.9.2014 21:17  25723
Scalexovu česnečku ber jako výjimku potvrzující pravidlo :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 16.9.2014 21:08  25722
Ankaprave ze jsem koukala a jsou tam oba formaty, co jsem napsala :-) nebo nevim, co konkretne ma byt jinak.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.9.2014 19:25  25720
Právě jsem provedla takovou indickou improvizaci čočkové polévky a příjemně jsem se překvapila.

Nebudu psát množství, protože je nevím.

Na lehce osmahlou cibulku jsem dala česnek a lžičku červené kari pasty. Pak jsem to zalila vodou (kuřecí či zeleninový vývar neurazí), nasypala červenou neloupanou čočku, pokrájený koriandr, bobkový list, sůl, římský kmín a rajčatovou pastu (plechovka rajčat také ok). Když čočka byla téměř hotová (cca 20 minut), přidala jsem ještě na menší kostky nakrájené brambory. Na závěr trochu limetkové šťávy a kokosové mléko.

Za půl hodny komplet hotovo.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.9.2014 19:19  25719
zblunce [25705]: Nakoukni do kuchařky, v jakém formátu se tam recepty dávají a moc prosím, uprav to podle toho, ať to nemusím dělat já :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.9.2014 11:54  25718
Do thajské polívky používám krevetový vývar, ze skořápek co mi zbydou po oloupání krevet.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 14.9.2014 21:28  25717
ziggyjasne ze muzes :-))

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt